Hoe Te Zwemmen In Het Ijsgat Voor Driekoningen

Hoe Te Zwemmen In Het Ijsgat Voor Driekoningen
Hoe Te Zwemmen In Het Ijsgat Voor Driekoningen

Video: Hoe Te Zwemmen In Het Ijsgat Voor Driekoningen

Video: Hoe Te Zwemmen In Het Ijsgat Voor Driekoningen
Video: Hoe word je de snelste zwemmer? | De Buitendienst over zwemmen 2024, Maart
Anonim

Tijdens de traditionele processie zegenen de geestelijken het water in de reservoirs en krijgen de gelovigen de gelegenheid om het lichaam te wassen met "heilig" water. Is het voor iedereen mogelijk om in het ijsgat te duiken voor Driekoningen en hoe zich voor te bereiden op het "duiken" om de geest te genezen en te versterken, en niet gewond of onderkoeld te raken? Wat neem je mee naar het ijsgat, met welke ziekten is het absoluut onmogelijk om jezelf onder te dompelen in ijswater?

Hoe te zwemmen in het ijsgat voor Driekoningen
Hoe te zwemmen in het ijsgat voor Driekoningen

Is het verplicht om in het ijskoude water te "duiken"?

Toewijding met water kan alleen worden uitgevoerd door een geestelijke van de kerk. De ceremonie wordt voorafgegaan door het lezen van de juiste gebeden en de onderdompeling van het kruis in de "Jordanië", in het water. Op de dagen van de doop van de Heer wordt al het water heilig en wordt het door de orthodoxen gebruikt voor genezing, gebed en versterking van de geest. Het is belangrijk om te onthouden dat volledige wassing met wijwater zeker deel uitmaakt van de traditie, maar het is niet nodig om jezelf volledig onder te dompelen in het gat.

De kerk legt uit dat wassen in een ijsgat niet de plicht is van gelovigen, mensen moeten het heilige water aanraken volgens hun kracht, het is bijvoorbeeld voldoende voor de zwakke en zieke mensen om water op te scheppen en zich te wassen, en onderdompeling met hun hele lichaam in het koude water van een reservoir is alleen toegestaan voor de meest moedige.

Voorbereiding

Om "Jordanië", ijsgaten in de vorm van een kruis, moet je antislipschoenen (pantoffels, leien) of wollen sokken bedenken. Op blote voeten in de sneeuw lopen kan uw voeten verwonden of gevoelloosheid in uw voeten veroorzaken. Vrouwen mogen zich in een zwempak of een eenvoudig lang linnen overhemd storten. Mannen kunnen in zwembroek of ondergoed duiken. Van thuis uit dient u een grote handdoek, warme badjas en een set droog linnengoed mee te nemen. Daarnaast is het aan te raden om hete thee in een thermoskan te pakken, bij voorkeur met honing.

Het is niet nodig om naar het gat te haasten, het is belangrijk om te onthouden dat het pad glad kan zijn, dus je moet langzaam en voorzichtig stappen. Voordat je het water in gaat, is het aan te raden om een paar opwarmbewegingen te doen, zoals squats, schommels of buigingen.

Fundamentele regels

1. Het is alleen toegestaan om te duiken in speciaal uitgesneden ijsgaten, de zogenaamde "Jordanië". Het gat moet dicht bij de kust zijn, het is wenselijk dat er strandwachten in de buurt zijn. De hulp van een hulpverlener is van onschatbare waarde als iemand plotseling ziek wordt door een temperatuurdaling of onder water begint te trekken.

2. De treden van de ladder moeten stabiel zijn en de ladder zelf moet stevig verankerd zijn. Voor vangnet is het beter als er een touw met knopen over de Jordaan hangt. Het is nodig zodat stortende mensen het kunnen vasthouden.

3. U kunt tot aan de nek storten, maar als de gezondheid het toelaat, duik dan drie keer met het hoofd. Nadat de gelovigen het gebed hebben gelezen "In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest!" en worden drie keer gedoopt

4. Voorwaarts "duiken" met het hoofd is verboden. Je moet geleidelijk het water in gaan en je lichaam rechtop houden. Verplaatsing van het lichaam kan een impact op de ijsrand veroorzaken.

5. De totale tijd doorgebracht in koud water mag niet langer zijn dan 2 minuten. Anders is het gemakkelijk om onderkoeling van het lichaam te krijgen, vooral als het met het hoofd naar voren wordt gedompeld, omdat dit veel warmteverlies veroorzaakt.

6. Na het verlaten van het gat is het belangrijk om het lichaam grondig te wrijven met een handdoek, droog te vegen en wollen kleding aan te trekken.

Contra-indicaties

Zwemmen in een ijsgat, zoals een extreme procedure, heeft contra-indicaties. Het is dus ten strengste verboden om in ijswater te duiken als een persoon ziek is met acute respiratoire virale aandoeningen, koortsachtig of alcoholisch is. Personen met ziekten van het hart, het cardiovasculaire systeem, het centrale zenuwstelsel en chronische endocrinologische ziekten zijn ook gecontra-indiceerd bij volledige onderdompeling in een winterijsgat.

Aanbevolen: