Hoe Was De Stadsdag In Moskou

Hoe Was De Stadsdag In Moskou
Hoe Was De Stadsdag In Moskou

Video: Hoe Was De Stadsdag In Moskou

Video: Hoe Was De Stadsdag In Moskou
Video: Rusland: Het goede en het slechte. Motorrijden van Sint Petersburg naar Moskou en verder. 2024, April
Anonim

In 2012 werd Stadsdag in Moskou gevierd op 1 en 2 september. Voor het eerst vond de viering plaats zonder een centraal platform; er werden veel evenementen georganiseerd door de hele hoofdstad. Moskou is 865 jaar oud.

Hoe was de stadsdag in Moskou
Hoe was de stadsdag in Moskou

De autoriteiten kozen een citaat uit een lied uitgevoerd door moslim Magomayev als het motto van de Stadsdag - "De beste stad op aarde". Het embleem van de vakantie is ontwikkeld door de beroemde schilder Erik Bulatov.

De beslissing om de viering van de 865ste verjaardag van de hoofdstad te organiseren zonder één hoofdlocatie, werd genomen om zoveel mogelijk culturele bezienswaardigheden in Moskou erbij te betrekken. Dit is tenminste hoe Sergey Kapkov, het hoofd van het Moskouse ministerie van Cultuur, commentaar gaf op het uitgebreide programma van de Stadsdag.

Onder de evenementen die plaatsvonden als onderdeel van de viering waren muziek- en circusvoorstellingen, theater- en filmvertoningen en zelfs een carnaval. Alleen in de open lucht waren er van 10.00 tot 22.00 uur zo'n 600 shows.

Traditioneel begon de Stadsdag op 1 september: er werden kransen gelegd bij het Graf van de Onbekende Soldaat. Om 12 uur 's middags werd op het centrale plein van de hoofdstad Krasnaya een plechtige ceremonie geopend - het amusementsprogramma 'City of Love. Een tijdperk in dans”. Het publiek zag het optreden van meer dan tweeduizend dansers.

En kort daarvoor marcheerden tal van militaire bands - deelnemers aan het Spasskaya Tower-festival - langs de Tverskaya-straat. De volgende dag, 2 september, speelden ze in 12 parken en landgoederen in Moskou en de regio Moskou.

Op de Poklonnaya-heuvel, een van de belangrijkste locaties van de Stadsdag, traden sterren als Andrei Makarevich, Leonid Agutin, Zhanna Friske en anderen op. Langs de Sacharova Avenue vond een luidruchtig carnaval plaats, waaraan niet alleen grootstedelijke groepen deelnamen, maar ook dansers uit Argentinië, Brazilië, Cuba en andere Latijns-Amerikaanse landen.

Op de Boulevard Ring werd de zogenaamde "Boulevard of Arts" georganiseerd. Dus Nikitsky werd een toevluchtsoord voor de Boulevard van lezers, Chistoprudny werd omgevormd tot de Boulevard van Dansen, Gogolevsky werd de Boulevard van tekenaars en bloemisten, op Strastnoye kon men de Boulevard van Eters zien.

's Avonds werd er in veel delen van de stad vuurwerk afgestoken. In totaal werd 125 miljoen roebel uitgegeven aan de organisatie van feestelijke evenementen. uit het budget van de hoofdstad en 35 miljoen roebel. uit sponsorgelden.

Aanbevolen: