Hoe De Moskouse Stadsdag In Zal Worden Gehouden

Hoe De Moskouse Stadsdag In Zal Worden Gehouden
Hoe De Moskouse Stadsdag In Zal Worden Gehouden

Video: Hoe De Moskouse Stadsdag In Zal Worden Gehouden

Video: Hoe De Moskouse Stadsdag In Zal Worden Gehouden
Video: Foodvlogger Kim VLOG #2 - Rusland 2024, April
Anonim

City Day werd voor het eerst gevierd in Moskou in 1846 - het was het jaar van de 700e verjaardag van de huidige hoofdstad van Rusland. Het wordt echter sinds 1997 regelmatig gehouden in de grootste metropool van het land. Volgens het decreet van de regering van Moskou is deze feestdag gepland op de eerste zaterdag van september - in 2012 valt het op de eerste dag van de herfst.

Hoe de Moskouse Stadsdag in 2012 zal worden gehouden
Hoe de Moskouse Stadsdag in 2012 zal worden gehouden

Dit jaar wordt de City Day in de hoofdstad gehouden onder het motto "The Best City on Earth". De organisatoren van de vieringen zeggen dat dit motto niet zozeer een feitelijke constatering is, maar de richting aangeeft van de ontwikkeling van Moskou. Ter bevestiging van de vooruitgang in deze richting zijn er twee dagen vrij veel evenementen met de deelname van de beste creatieve krachten van de stad gepland, zijn er volksfeesten en verschillende festivals gepland. Ook buitenlandse kunstenaars werden aangetrokken door de viering van het 865-jarig bestaan van de stad.

Op 1 september vindt op het Tverskaya-plein de "verticale dansshow" van de Franse groep Les Passagers plaats - een luchtvoorstelling over het thema van de schepping van de wereld in twaalf acts. En op het Pushkinskaya-plein zal het mogelijk zijn om te kijken en luisteren naar een potpourri van de uitvoeringen van de afgelopen jaren, die Helikon-Opera hebben verheerlijkt. De uitvoering van het koor van dit theater wordt afgesloten met een feestelijk concert getiteld "Moscow Broadway". En op het Teatralnaya-plein vindt op dezelfde dag een soloconcert van de Quatro-groep plaats.

Op de avond van de feestdag is er volgens de gevestigde traditie groot vuurwerk gepland. Dit jaar worden ze op vier locaties gehouden. Op Vasilyevsky Spusk begint het vuurwerk na de openingsceremonie van het Spasskaya Tower-festival, getimed op de dag van de stad, en op de Cosmonauts Alley - na de finale van de Best City on Earth-competitie. Bovendien zal er vuurwerk worden georganiseerd in Poklonnaya Gora, Troitsk en 12 andere districten van de stad, waarvan vele pas dit jaar het grondgebied van de hoofdstad werden.

Een zeer volledige beschrijving van alles wat door de Moskouse autoriteiten voor deze feestdagen is gepland, is te vinden op een website die speciaal is gemaakt met de steun van de Moskouse regering. Een link naar deze bron is hieronder geplaatst. Op de site zijn alle geplande evenementen onderverdeeld in thematische secties, elk wordt beschreven, de datum en tijd van het evenement worden aangegeven en de plaatsen zijn gemarkeerd op verschillende interactieve kaarten van Moskou.

Aanbevolen: