Een Ansichtkaart Uitgeven Vanaf 23 Februari February

Een Ansichtkaart Uitgeven Vanaf 23 Februari February
Een Ansichtkaart Uitgeven Vanaf 23 Februari February
Anonim

Een zelfgemaakte ansichtkaart voor 23 februari is een prachtig cadeau voor deze feestdag. Het zal nog meer positieve emoties met zich meebrengen als het wordt gemaakt en gepresenteerd aan de kinderen.

Een ansichtkaart uitgeven vanaf 23 februari February
Een ansichtkaart uitgeven vanaf 23 februari February

Maak een blanco kaart van dik gekleurd papier. Knip hiervoor met een broodplankmes een rechthoek van 18x24 cm uit, dit wordt de omslag van de ansichtkaart. Knip vervolgens een inlegvel uit dik wit papier - een rechthoek van 17x23 cm. Markeer met een liniaal en een potlood het midden op 2 tegenover elkaar liggende randen van de gekleurde blanco en teken een lijn.

Bevestig een liniaal aan het merkteken. Trek het broodplankmes voorzichtig langs de liniaal, druk niet hard op het mes. U krijgt een ondiepe snede in het werkstuk. Het is nodig om de kaart kreukvrij te kunnen vouwen. Vouw de rechthoek om zodat de inkeping aan de buitenkant zit. Maak op dezelfde manier een inkeping en vouw de witte rechthoek dubbel.

Onthul de gekleurde omslag. Neem een lijmstift en trek een rechte lijn langs de vouw aan de rechterkant, een paar millimeter terug van de vouwlijn. Lijm de witte voering naar binnen. Het moet aan de rechterkant van de ansichtkaart staan.

Versier de ansichtkaart. U kunt de sjabloon uit papier knippen en omcirkelen door deze aan de voorzijde te bevestigen. Of maak zelf een tekening. De traditionele elementen van ansichtkaarten voor 23 februari zijn sterren, vuurwerk, Sint-Jorislinten, anjerbloemen, enz. Ze kunnen van verschillende materialen worden gemaakt.

Om een Sint-Jorislint te maken, lijm je 3 smalle stroken zwart papier op een brede strook sinaasappel. Om op 23 februari een ster voor een ansichtkaart te maken, kun je deze uit papier of stof in rood, goud of oranje knippen en vervolgens op de ansichtkaart plakken.

Je kunt een volumetrische ster maken. Om dit te doen, moet je het uit papier knippen, waarbij je aan elke kant kleine "toeslagen" overlaat. Trek vouwlijnen tussen de "balken" en langs de "balken" van de ster. Buig het werkstuk: de lange lijnen moeten buiten zijn en de korte lijnen moeten binnen zijn. Vouw de toeslagen naar binnen. Breng er lijm op aan en plak de ster op de kaart.

De kaartomslag kan van wit papier worden gemaakt. Teken het zelf bijvoorbeeld met kleurpotloden. Voor een kaart met een nautisch thema kleurt u de onderste helft van de omslag in blauw en de bovenste helft in geel. Gebruik een schaar om golvende strepen te maken van gekleurd papier of tijdschriftpagina's.

Vouw een boot uit krantenpapier of wit papier. Lijm de golven en boot op de omslag van de kaart en laat drogen. Maak een felicitatie inscriptie. Verzin een felicitatietekst of zoek een geschikte op internet, schrijf deze op de inlage met viltstiften of gekleurde gelpennen.

Aanbevolen: