Wat Niet Te Geven En Te Accepteren: 12 "verboden" Geschenken

Inhoudsopgave:

Wat Niet Te Geven En Te Accepteren: 12 "verboden" Geschenken
Wat Niet Te Geven En Te Accepteren: 12 "verboden" Geschenken

Video: Wat Niet Te Geven En Te Accepteren: 12 "verboden" Geschenken

Video: Wat Niet Te Geven En Te Accepteren: 12
Video: Geliefden Denise u0026 Sjef schelen 36 jaar | Verboden Liefde | NPO 3 TV 2024, April
Anonim

Een groot aantal bijgelovigheden en aanvaardingen wordt al lang in verband gebracht met donatie, zowel goed als slecht, en niet alle mensen staan er sceptisch tegenover. Om niet in een ongemakkelijke positie te komen bij het overhandigen van een ongewenst geschenk, moet u weten welke dingen niet worden geaccepteerd om te presenteren.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

instructies:

Stap 1

Klok

Er wordt aangenomen dat het geven van een horloge een teken is van scheiding, afscheid, daarom is dit een uiterst ongewenst geschenk voor pasgetrouwden. In het Oosten gelooft men dat de klok begint af te tellen tot het einde van het leven van de ontvanger van het heden. In ieder geval mogen bijgelovige mensen dit ding niet krijgen.

Beeld
Beeld

Stap 2

Spiegels

Aan dit onderwerp worden veel mystieke eigenschappen toegeschreven. Er wordt bijvoorbeeld aangenomen dat een geschonken spiegel onenigheid tussen echtgenoten kan veroorzaken, en als de ontvanger een ongehuwd jong meisje is, belooft het haar mislukking in haar persoonlijke leven.

Beeld
Beeld

Stap 3

Slippers

Zo'n schijnbaar onschuldig geschenk wordt echter als een slecht voorteken beschouwd, vooral als de ontvanger een bejaarde is. Volgens de volksopvatting kan dit cadeau gezondheidsproblemen veroorzaken, daarom is het gebruikelijk om, als je pantoffels cadeau hebt gekregen, 'af te betalen' met een muntstuk.

Beeld
Beeld

Stap 4

Messen en andere scherpe voorwerpen

Er is een overtuiging dat geschonken messen, scharen, scheermessen en soortgelijke scherpe dingen conflicten, ruzies en andere problemen bij de nieuwe eigenaar brengen. Dit is dus verre van het beste cadeau voor bijgelovige personen.

Beeld
Beeld

Stap 5

Portemonnee

Er is een mening dat een lege portemonnee als cadeau de eigenaar eeuwige financiële problemen belooft, maar het probleem kan eenvoudig worden opgelost - stop gewoon een muntstuk of een papieren biljet in een van de portemonnees. Hetzelfde geldt trouwens voor spaarvarkens - geef ze niet leeg, stop er symbolisch geld in.

Beeld
Beeld

Stap 6

Handschoenen

Er wordt aangenomen dat gedoneerde handschoenen scheiding, afscheid, ruzie met de nieuwe eigenaar van het heden kunnen beloven, dus dit accessoire moet niet worden gegeven, maar worden uitgewisseld.

Beeld
Beeld

Stap 7

Zakdoeken

Het is niet gebruikelijk om zelfs de mooiste en meest verfijnde zakdoeken te geven, aangezien deze items de personificatie zijn van tranen, tegenslagen, scheidingen en dergelijke. Trouwens, een zakdoek wordt niet alleen in Rusland geassocieerd met het negatieve, maar ook in andere landen, bijvoorbeeld in het Oosten.

Beeld
Beeld

Stap 8

Kaarsen

Er is een overtuiging dat waskaarsen het vermogen hebben om zowel positieve als negatieve energie te absorberen, daarom zijn ze ongewenst als cadeau. Moderne sierkaarsen worden echter in een geautomatiseerd productieproces gemaakt van paraffine en mogen dus best geschonken worden.

Beeld
Beeld

Stap 9

Beeldjes in de vorm van vogels

Er wordt aangenomen dat dit ogenschijnlijk onschuldige souvenir ongeluk, angst en slecht nieuws kan brengen in het huis van de ontvanger, dus kies een ander beeldje als cadeau.

Beeld
Beeld

Stap 10

Onderwerpen gerelateerd aan geneeskunde

Ook al zijn dit nuttige en vaak zelfs noodzakelijke dingen, ze symboliseren het leed van de begaafde persoon. Ze cadeau doen is niet alleen een slecht voorteken, maar ook een slechte vorm.

Beeld
Beeld

Stap 11

Parel

Parels worden al lang beschouwd als een symbool van tranen. Volgens populaire overtuigingen kan het de nieuwe eigenaar problemen bezorgen. Ondanks dat dit een zeer waardevol en kostbaar geschenk is, is het beter om eerst uit te zoeken of de begaafde geen bijgelovig persoon is.

Beeld
Beeld

Stap 12

Amber

Het wordt beschouwd als een symbool van scheiding. Verliefde paren mogen elkaar geen barnsteenproducten geven, volgens tekenen belooft dit afscheid. Bovendien is er een overtuiging dat barnsteen, niet geschonken vanuit een zuiver hart, met kwade gedachten, gezondheidsproblemen kan veroorzaken bij de nieuwe eigenaar.

Aanbevolen: