Waarom In Oekraïne De Vertoning Van Tekenfilms "Masha And The Bear" En "Shrek" Mag Worden Verboden

Waarom In Oekraïne De Vertoning Van Tekenfilms "Masha And The Bear" En "Shrek" Mag Worden Verboden
Waarom In Oekraïne De Vertoning Van Tekenfilms "Masha And The Bear" En "Shrek" Mag Worden Verboden

Video: Waarom In Oekraïne De Vertoning Van Tekenfilms "Masha And The Bear" En "Shrek" Mag Worden Verboden

Video: Waarom In Oekraïne De Vertoning Van Tekenfilms
Video: адекватник Маша и медведь , что дальше) 2024, April
Anonim

De Nationale Commissie van deskundigen van Oekraïne voor de bescherming van de openbare zedelijkheid (Natskommorali) kan de uitzending van veel tekenfilms verbieden, waaronder de Russische tv-series Masha en de Beer en Luntik, geliefd bij kinderen. De kerk noemde veel televisieprojecten 'specifiek gericht op het vernietigen van het gezin'. Onderzoekers geloven dat populaire animatie de psyche van het kwetsbare kind negatief beïnvloedt.

Waarom het vertonen van tekenfilms in Oekraïne misschien verboden is
Waarom het vertonen van tekenfilms in Oekraïne misschien verboden is

In 2009 beval het Nationaal Commissariaat voor Moraal, het deskundige toezichthoudende orgaan van Oekraïne, populaire animatieseries en amusementsprogramma's niet aan voor weergave op lokale televisiezenders, waaronder het beroemde "The Simpsons" en het Comedy Club-showprogramma. In 2012 werd de "zwarte lijst" met tekenfilms aanzienlijk aangevuld - deze omvatte "Masha and the Bear", "Shrek", "SpongeBob", "Luntik", "Pokemon", "Teletubbies", "Family Guy" en vele andere namen.

De moralisten noemen de initiatiefnemer van dit besluit de Oekraïens-orthodoxe Grieks-katholieke kerk, wiens inspanningen werden georganiseerd door een uitgebreide studie van moderne animatie. Op internet is een brochure van meerdere pagina's gepubliceerd waarin veel cartoons "een reële bedreiging" voor de jongere generatie worden genoemd.

Onderzoekers beschouwen populaire animatie als speciaal georganiseerde projecten voor rampzalige experimenten op jonge kijkers. Volgens de brochure promoot het grootste deel van de moderne animatieserie verschillende soorten perversie, geweld en slechte gewoonten.

Dus, volgens vertegenwoordigers van de Oekraïense katholieke kerk, behoort SpongeBob tot seksuele minderheden - hij en zijn vriend Patrick lopen constant rond in hun ondergoed. Het meisje uit de tv-serie "Masha and the Bear" is een klassiek voorbeeld van een sadist die een slachtoffer martelt - de beer.

De brochure stelt dat Pokémon en Shrek ook oproepen tot sadisme; bovendien wordt de groene reus uit het verhaal van William Steig door de geestelijken beschuldigd van respectloze behandeling van een vrouw. De Teletubbies blijken de psychologie van verliezers vorm te geven; verschillende Disney-creaties (waaronder "Mickey Mouse", "The Lion King", "Assepoester", "Madagascar", "Beauty and the Beast") kregen uiterst weinig vleiende definities: "kinderpornografie", "savouring evil", "gay pride".

De auteurs van de analytische recensie van moderne animatie dringen er bij het Oekraïense publiek op aan een beroep te doen op de regering, zodat het vertonen van "speciale cartoonprojecten" ten strengste verboden is. De Landelijke Deskundigencommissie Bescherming Publieke Zeden gaat deze mogelijkheid in een aparte bijeenkomst bespreken. Dat meldt het Oekraïense persbureau National News (UNN).

Aanbevolen: