Wat Te Koken Voor De Nieuwjaarstafel 2019: Toegestane En Verboden Gerechten In Het Jaar Van Het Varken

Inhoudsopgave:

Wat Te Koken Voor De Nieuwjaarstafel 2019: Toegestane En Verboden Gerechten In Het Jaar Van Het Varken
Wat Te Koken Voor De Nieuwjaarstafel 2019: Toegestane En Verboden Gerechten In Het Jaar Van Het Varken

Video: Wat Te Koken Voor De Nieuwjaarstafel 2019: Toegestane En Verboden Gerechten In Het Jaar Van Het Varken

Video: Wat Te Koken Voor De Nieuwjaarstafel 2019: Toegestane En Verboden Gerechten In Het Jaar Van Het Varken
Video: 19 GEKKE RECEPTEN OM U TIJD TE BESPAREN 2024, April
Anonim

Er is niet zo veel meer over voor het nieuwe jaar 2019 - het is tijd om na te denken over wat te koken voor de feesttafel om familie en vrienden te trakteren. Het symbool van de aankomende vakantie is het Yellow Earth Pig, en het is dit totemdier dat zijn eigen regels zal dicteren bij het snijden van salades, het maken van koude snacks en het kiezen van het nieuwjaarsmenu 2019. Wat zullen de kieskeurige varkens lekker vinden en welke gerechten zullen het zich verzetten tijdens een levendig feest?

Wat te koken voor het nieuwe jaar van het varken 2019
Wat te koken voor het nieuwe jaar van het varken 2019

De belangrijkste vraag die veel huisvrouwen aan de vooravond van de 2019-bijeenkomst kwelt, is of het mogelijk is om varkensvleesgerechten op de feesttafel te serveren, spek, worstjes, ham en andere vleesproducten, delicatessen bij het koken te gebruiken. Om het Earth Pig te sussen, moet je het tenslotte proberen, maar niet iedereen kan fouten vermijden bij het serveren en opstellen van het menu. Dus wat zal het symbool van 2019 zijn - varkensribbetjes met cranberrysaus, gebakken speenvarken of dieetsalade van eikels, paardenbloembladeren en gekiemde tarwe?

Tips voor het dekken van de tafel en het kiezen van gerechten

Het jaar 2019 van het gele varken interpreteert zijn eigen regels voor het versieren van de nieuwjaarstafel, de selectie van een feestelijk tafelkleed en enkele decoratieve elementen. Astrologen adviseren dus om niet hebzuchtig te zijn bij het kiezen van borden, servetten en glazen. Je moet geen armoedige borden en kopjes krijgen en de diensten uit de kast sparen - het is beter om het feest te versieren met mooie glazen, dienbladen om het gastvrije varken te sussen. De tafel moet letterlijk barsten van allerlei lekkernijen van vlees, kruiden, sandwiches en snacks, lichte alcohol, sappen.

In de nieuwe 2019 is het de moeite waard om de tafel in drie kleurtinten te versieren - goud, rood en donker lichtgroen, bijna groen. Bovendien is het niet nodig om deze tonen te veel te mengen, anders wordt het een lugubere slechte smaak. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rood tafelkleed en gouden schalen met een boeket van groene sparren takken in het midden. Of kies voor lichtgroene gerechten, die het decor aanvullen met glazen met gouden randen.

Nieuwjaarstafel setting voor 2019
Nieuwjaarstafel setting voor 2019
Nieuwjaarstafel setting
Nieuwjaarstafel setting
Mooie tafelsetting
Mooie tafelsetting

Het wordt ook aanbevolen om de tafel te versieren met kleine decoratieve kunstkerstbomen, composities van sparren- of dennentakken, vergulde kegels gewikkeld in bladgoud van walnoten. Het zou leuk zijn om levende boeketten in vazen te schikken, als aanvulling op de decoratie met beeldjes van varkens en varkens.

Bestek kan worden vastgebonden met een rood of groen lint en servetten, borden en kopjes kunnen worden opgepakt in plechtige nieuwjaarspatronen die overeenkomen met de symbolen van 2019. Het is gemakkelijk om gouden kralen in transparante glazen te gieten, veenbessen, vossenbessen en kleine kerstboomversieringen erin te doen. En het belangrijkste is dat je allerlei warme gerechten, salades, snacks en wijnen moet regelen, zodat gasten en huishoudens lekkernijen naar hun zin kunnen kiezen.

Wat kan er geserveerd worden in het Jaar van het Varken

Op de tafel op oudejaarsavond aan de vooravond van het begin van het jaar van het gele aardevarken, moeten er zeker gerechten zijn die dit dier symboliseren. In het midden ziet een salade in de vorm van een varken er spectaculair uit, en het is beter niet één, maar 2-3, verschillend in samenstelling en smaak. Je kunt eenvoudig elke bekende salade vormen met een glijbaan, coaten met mayonaise, aanvullen met oren, staart, biggetje gesneden uit gekookte worst. En voila - de gebruikelijke "Olivier", "Stolichny" of de traditionele "Mimosa" ziet er al origineel en erg smakelijk uit.

Ondanks de vrees dat vlees en vleeswaren niet geserveerd kunnen worden in het Jaar van het Varken, zijn stevige maaltijden toegestaan. Alleen varkensvlees, gebakken speenvarken, barbecue varkensribbetjes en ga zo maar door zijn verboden. U kunt en moet echter salami, gekookt varkensvlees, gerookte en gekookte worst op borden snijden, evenals vis, rundvlees, kalfsvlees, konijn, kip, eend koken.

Gevulde karper
Gevulde karper
Kip met appels
Kip met appels
Warme gerechten voor het nieuwe jaar
Warme gerechten voor het nieuwe jaar
Lam met bot
Lam met bot

Hier zijn enkele opties voor warme vleesgerechten voor het nieuwe jaar van het varken:

  • kip met appels;
  • lam op het bot;
  • gevulde karper;
  • rundvleesrolletjes met groenten;
  • eend in Pekingsaus met veenbessen;
  • gebakken kalkoen;
  • stukjes konijn in zure roomsaus.

Als je in het jaar van het Yellow Earth Pig een salade in de vorm van een varken, een stevig vleesgerecht in het midden van de tafel zet en het feestmenu aanvult met sandwiches met rode vis of kaviaar, zal een grommend symbool zeker geef de gastvrouw veel geluk en rijkdom Vergeet desserts niet: cakes, taarten met bessen, cakes, snoepjes, allerlei soorten koekjes en jam. Het belangrijkste is om alles te versieren in overeenstemming met het thema van het feest, en de trays aan te vullen met noten, mandarijnen, appels, dennenappels en kerstboomversieringen.

Welke gerechten kunnen niet gekookt worden op oudejaarsavond 2019

Het belangrijkste verbod op eten komend jaar zijn varkensvleesgerechten: varkensribbetjes, gebakken speenvarken en vette ham kun je beter niet op het menu zetten. Maak het varken niet boos, het is gemakkelijker om smakelijk vlees te vervangen door een laag spek met een laag spek. Je kunt ook niet koken op halffabrikaten op oudejaarsavond waar het varken niet van houdt - knoedels, fastfood, eventuele rijp uit de supermarkt. Het nieuwe jaar 2019 vieren bij McDonald's is over het algemeen een slecht voorteken.

speenvarken
speenvarken

Voorbeelden van het ontwerp van salades en snacks met foto's

Om het symbool van het jaar - het Earth Pig - te sussen, moet minstens één nieuwjaarsgerecht worden gemaakt in de handicap van een smakelijk varken, bij voorkeur roze en met een big. De eenvoudigste manier is om salades op deze manier te schikken, de compositie onder mayonaise te verbergen met bietensap of gekookte worst in stukjes gesneden. Hieronder staan prachtige voorbeelden van het decoreren van nieuwjaarssalades, die gemakkelijk te noteren zijn met minimale fantasie.

Salade voor het Jaar van het Varken
Salade voor het Jaar van het Varken
Gelei
Gelei
Varkenssalade
Varkenssalade
Varkenssalade voor het nieuwe jaar
Varkenssalade voor het nieuwe jaar
Varkenssalade foto
Varkenssalade foto
Nieuwjaarssalade opkloppen
Nieuwjaarssalade opkloppen
Salade "Moskou" in de vorm van een varken
Salade "Moskou" in de vorm van een varken

Als decoratie voor stevige en lichte salades kunt u een breed scala aan producten gebruiken: gekookte of Koreaanse wortelen, worst, erwten of maïs, plakjes olijven, druiven, olijven, granaatappelkorrels, mayonaise. De gemakkelijkste manier om de big, oren en staart te snijden is van gekookte worst en de ogen zijn gemaakt van olijven.

Aanbevolen: