Hoe Een Feestelijke Tafel Te Regelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Feestelijke Tafel Te Regelen?
Hoe Een Feestelijke Tafel Te Regelen?

Video: Hoe Een Feestelijke Tafel Te Regelen?

Video: Hoe Een Feestelijke Tafel Te Regelen?
Video: Hoe mooi om fruit te serveren op een feestelijke tafel! Fruit snijden. Vijf manieren tegelijk! 2024, April
Anonim

Elk gerecht moet niet alleen heerlijk gekookt zijn, maar ook mooi geserveerd moeten worden, of het nu een doordeweekse dag is of een feestelijke dag buiten. Maar op vakantie wil je natuurlijk de tafel op een speciale manier decoreren om een speciale, vrolijke sfeer te creëren.

Hoe een feestelijke tafel te regelen?
Hoe een feestelijke tafel te regelen?

instructies:

Stap 1

Als je het feestmenu en de samenstelling van de gasten al hebt bepaald, is het belangrijk om te zorgen voor de accessoires die een sfeer creëren die past bij de gelegenheid waarvoor je de tafel dekt. Allereerst wordt een mooi tafelkleed, waarvan de kleur en het ornament overeenkomen met het evenement, een verplicht attribuut van de feesttafel. Dus op de nieuwjaarstafel ziet een wit-rood tafelkleed er harmonieus uit, op een plechtig jubileum - een effen pasteltint of wit. Een wit of rood tafelkleed zonder patroon is een universele optie voor elke vakantie en gelegenheid. Je kunt geen transparant tafelzeil over het feestelijke tafelkleed leggen.

Stap 2

U moet servetten kiezen voor het tafelkleed. Voor speciale, plechtige gelegenheden moeten ze van linnen zijn, bij voorkeur compleet met een tafelkleed, in het algemeen zijn papieren exemplaren, passend bij het tafelkleed volgens het patroon en de kleur, voldoende. Als de servetten van linnen zijn, zullen ze zelf een decoratie van de tafel zijn - ze kunnen in speciale ringen voor servetten worden gedaan of prachtig worden opgevouwen tot ingewikkelde figuren. Linnen servetten worden naast het apparaat van elke gast geplaatst.

Stap 3

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de gerechten. Bij een feesttafel hoort natuurlijk een servies dat zoveel mogelijk items omvat. Een verscheidenheid aan gerechten, zelfs als ze duur en mooi zijn, worden niet op zo'n tafel geplaatst. Hetzelfde geldt voor bestek en drinkglazen. Ze moeten trouwens van kristal zijn of van glas van goede kwaliteit zijn, bij voorkeur transparant. Dit is een noodzakelijke voorwaarde als wijn op tafel wordt geserveerd, de kleur is een van de criteria voor de beoordeling van de kwaliteit en een element van proeven. Wijn kan in flessen worden geserveerd, maar bij speciale gelegenheden kan hij voor het serveren in mooie karaffen met nauwsluitende kurken worden geschonken. Zorg ervoor dat de vorm van de glazen en glazen past bij de drankjes die je gaat serveren en vergeet niet om het bestek goed naast de borden te plaatsen. Sauzen en specerijen kunnen niet in winkelcontainers worden geserveerd - doe ze vlak voor het opdienen in speciale containers.

Stap 4

Bloemen in zware anti-val vazen of lage bloemstukken, die de voorkeur hebben, zullen ook de feestelijke sfeer benadrukken. Maar ze moeten zo worden geplaatst dat ze de gasten niet hinderen om elkaar te zien. In de decoratie van de tafel, als deze niet al te rommelig is, kunt u ook kaarsen gebruiken die zijn versierd met linten die passen bij het hoofdkleurenschema.

Aanbevolen: