Hoe Een Feestelijke Tafel Te Dekken Voor Een Verjaardag

Inhoudsopgave:

Hoe Een Feestelijke Tafel Te Dekken Voor Een Verjaardag
Hoe Een Feestelijke Tafel Te Dekken Voor Een Verjaardag
Anonim

Hoe wil je soms grijze weekdagen afwisselen met heldere dagen en een feeststemming. Het is zo'n sfeer die het interieur van de kamer en ongetwijfeld de feesttafel kan creëren.

verjaardagsfeestje tafel
verjaardagsfeestje tafel

Wanneer zijn eigen verjaardag komt, probeert de jarige vooral de gasten te verrassen, zodat het niet alleen voor hem aangenaam zou zijn, maar ook voor alle dierbaren die voor dit feest zijn uitgenodigd. Voorbereidende klusjes zullen geen last zijn als je van tevoren bedenkt hoe je de tafel voor je verjaardag dekt om de gasten te plezieren.

Tafelopstelling en decoratie

Bij het decoreren van een tafel moet u beginnen met het kiezen van een tafelkleed, dat een warme tint moet hebben (roodachtige, gouden, oranje, blauwe en groene tinten). Door verzadigde kleuren te gebruiken, moet u het kleurenschema van het interieur op de juiste manier opbouwen. Bij deze keuze is het aan te raden om de voorkeur te geven aan heldere gerechten, gecombineerd met contrast. Servies met randen zal met succes een feestelijke tafel versieren voor een verjaardag. Het is raadzaam dat elke gast meerdere borden met verschillende diameters heeft. Vergeet niet een mes aan de vork toe te voegen.

Een ander belangrijk element van tafelaankleding zijn servetten, die mooie vormen kunnen hebben en moeten worden gecombineerd met het tafelkleed. Als je de meest ingewikkelde manieren bedenkt om servetten te vouwen, moet je je fantasie aanzetten, en dan zullen de gasten ongetwijfeld aandacht aan hen besteden, waardoor ze in een feestelijke stemming komen. Naast losse tissueservetten moeten er papieren wegwerpservetten op tafel liggen.

De volgende kunst in interieurontwerp is tafeldekken met bloemen. Maar met geduld en het bezoeken van bloemenwinkels kun je zelfs in deze branche slagen. De aanwezigheid van bloemen op tafel zal de feestelijke sfeer benadrukken. Maar hier is het belangrijk om het niet te overdrijven met het aroma, zodat het niet afleidt van culinaire gerechten. Bloemblaadjes, onopvallend verspreid tussen gerechten, zien er erg origineel uit en de bloemstukken zelf moeten laag zijn om het zicht van de gasten niet te belemmeren, maar alleen als aanvulling op de tafeldecoratie.

Hoe de gasten te voeden?

Afhankelijk van de smaakvoorkeuren van de genodigden moet er een feestelijk tafelmenu worden samengesteld. Als er bijvoorbeeld een groot aantal mannen is gepland, moet u meer vlees-, lever-, vis- of gevogeltegerechten toevoegen en een paar salades toevoegen.

Elk jaar wil ik een heerlijke verjaardagstafel diversifiëren met nieuwe interessante gerechten. Om jezelf niet te herhalen, is het noodzakelijk om van tevoren over het menu na te denken, inclusief nieuwe items erin, die misschien het gemakkelijkst te bereiden zijn.

Op de feesttafel zijn snacks gemaakt van mager vlees, vis en groenten populair. Dit kunnen canapés, mini-sandwiches, plakjes, enz. Het is met hen dat je het feest moet beginnen, vergezeld van een licht aperitief.

Vervolgens worden verschillende salades en warme hapjes geserveerd. Ze kunnen ook vergezeld gaan van een warm hoofdgerecht. Hij is het die meer aandacht moet krijgen, zodat het lekker wordt en in geen geval verbrand. Huisvrouwen die weinig kookervaring hebben, wordt aangeraden om als hoofdgerecht te doen wat al meer dan eens gekookt is, of om van tevoren te oefenen.

Alcoholische dranken worden geselecteerd op basis van de voorkeuren van de gasten (deze kwestie kan vooraf met iedereen worden besproken). De tafel moet vruchtendranken of -sappen bevatten, evenals eenvoudig mineraalwater (met gas).

Het feest wordt afgesloten met een dessert. Het kan een traditionele cake of ijs zijn. Het is de moeite waard om fruit op tafel te zetten en voor het gemak van de gasten - maak mooie sneden. Ook thee en koffie mogen we niet vergeten, want deze dranken vergezellen zoete desserts.

Aanbevolen: