Hoe De Tafel Te Dekken Voor Een Verjaardag

Inhoudsopgave:

Hoe De Tafel Te Dekken Voor Een Verjaardag
Hoe De Tafel Te Dekken Voor Een Verjaardag

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Een Verjaardag

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Een Verjaardag
Video: Feestelijk je tafel dekken - Allerhande 2024, Maart
Anonim

Het verzorgen en bedienen van de feesttafel is een taak die niet minder belangrijk is dan het kiezen van een locatie voor het feest, een lijst met genodigden en een draaiboek. Het is noodzakelijk om vooraf na te denken over het menu dat overeenkomt met het thema van het feest en de smaak van de gasten. Hierbij speelt de leeftijd van de jarige een belangrijke rol.

Verjaardag tafeldecoratie
Verjaardag tafeldecoratie

Verjaardag van kinderen

Voor een kind is een verjaardag een bijzondere feestdag. Dit betekent dat de tabel passend moet zijn.

Het is de moeite waard om te bedenken dat kinderen vaak slordig zijn - ze kunnen sap morsen of een stuk cake langs het bord laten vallen. Daarom is de aanwezigheid van een wegwerpbaar helder tafelkleed op de tafel een vereiste. Het kan je favoriete stripfiguren, ballonnen, enz. Het is de moeite waard om ook voor wegwerpservies te zorgen. Als de verjaardag een thema heeft, moeten de gerechten ook bij de stijl passen - borden, glazen en servetten kunnen met hetzelfde patroon worden gecombineerd.

Als je geen warme maaltijden plant, dan moeten er lichte salades op tafel staan. Om de eetlust van een kind te bevredigen, moeten ze worden versierd - in de vorm van een zonnebloem, een voetbal, een konijn, enz. Vergeet fruit, canapés, kleine sandwiches, koekjes en zoetigheden niet.

De belangrijkste decoratie van de tafel is een verjaardagstaart. Als u uw kind wilt verrassen, bestel hem dan een mastiektaart met uw favoriete stripfiguren. Alle lekkernijen moeten worden weggespoeld met sap, fruitdrank of thee.

Als de viering van een kinderverjaardag in de natuur plaatsvindt (afhankelijk van het warme seizoen), dan kun je helemaal zonder tafels en stoelen. Een zelf samengesteld tafelkleed op het gras helpt hierbij. Het gemak van deze optie: besparingen, de geschiktheid van wegwerpgerechten, eenvoudige gerechten (broodjes, canapés, groenten, fruit, vlees en vis op houtskool of grill, sappen, water, thee in een pot), als bijgerecht, een reis versie van heerlijke aardappelen gebakken in as is geschikt … De klassieke slagroomtaart kan worden vervangen door een watermeloensamenstelling gemaakt van fruit, slagroom of yoghurt.

Tiener verjaardag

Het grootste geschenk dat ouders een tiener kunnen geven, is hem de soevereine gastheer van het feest te laten en met pensioen te gaan tijdens de vakantie. Daarom is het logischer als het menu wordt gemaakt door de held van de gelegenheid zelf, en hoeven mama en papa het evenementenbudget maar een beetje aan te passen en goed te keuren. Het zullen zeker broodjes, pizza, friet, hamburgers, koolzuurhoudende suikerhoudende dranken zijn - de hele lijst met ongezond voedsel, maar zo geliefd bij tieners. Het instellen van een tafel is in dit geval nutteloos, het is beter om zoveel mogelijk ruimte vrij te maken voor wedstrijden, sweepstakes, een tv voor te bereiden voor het aansluiten van een laptop, een gameconsole.

Voor zo'n actieve vakantie is het buffet meer geschikt. De aanwezigheid van een groot aantal wegwerpservies is een vereiste. Dit zijn borden, glazen, vorken en eventueel lepels. Het is beter om een aparte kleine tafel te organiseren voor drankjes en glazen.

Volwassen verjaardag

Het menu is doordacht op basis van smaakvoorkeuren, diëten en overtuigingen van de gasten. Als de vakantie bijvoorbeeld op het vastentijdstip valt, moeten maaltijden worden verstrekt zonder dierlijke ingrediënten.

De tafel is gedekt met een feestelijk tafelkleed en mooi servies. Zorg ervoor dat het mes wordt geleverd met de vork. Het is raadzaam dat gasten voor het gemak meerdere borden met verschillende diameters hebben. Op de tafel zullen wegwerpservetten en losse tissueservetten staan.

In een kleine ruimte kun je beter stoppen bij een gefaseerde wisseling van gerechten, voor een groter interieur kun je het buffet proberen. In de regel begint het feest met een licht aperitief en snacks. In kleine hoeveelheden krijgen de gasten cognac, whisky, wodka of sterke wijn aangeboden, of in het koude seizoen - punch, glühwein of grog.

Wanneer de stemming van de gasten verbetert, ontstaat er een gesprek, kunt u het hoofdgerecht serveren met bijgerechten en salades. De vakantie eindigt met traditionele desserts: gebak, cake, ijs, fruit, koffie en thee.

Aanbevolen: