Hoe De Tafel Te Dekken Voor Een Bruiloft

Inhoudsopgave:

Hoe De Tafel Te Dekken Voor Een Bruiloft
Hoe De Tafel Te Dekken Voor Een Bruiloft

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Een Bruiloft

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Een Bruiloft
Video: 5 manieren om Servetten te vouwen 2024, April
Anonim

De subtiliteiten van de aankleding van de bruiloftstafel veranderen voortdurend onder invloed van de een of andere traditie. Maar één teken blijft ongewijzigd: het toekomstige geluk van de jongeren hangt af van het feit of de plaats van het huwelijksfeest rijkelijk bedekt is. Hoe maak je de tafel zo plechtig en mooi mogelijk schoon?

Hoe de tafel te dekken voor een bruiloft
Hoe de tafel te dekken voor een bruiloft

instructies:

Stap 1

Tafeldecoratie begint bij het tafelkleed. De beste optie is een wit linnen tafelkleed met een eenvoudig patroon. U kunt een effen kleur materiaal kiezen dat past bij de kleur van het servies. Gebruik geen te felle flitsende tinten, aangezien gasten meer dan een uur aan tafel zullen doorbrengen, en een te kleurrijke achtergrond vermoeit het gezichtsvermogen. Het tafelkleed moet ongeveer 15-25 cm van de tafel hangen. In het midden van de tafel moet je twee gekleurde linten spannen, vazen met witte bloemen erop plaatsen. Plaats een bruidsbrood in het midden van de tafel.

Stap 2

Als u van plan bent een groot aantal gasten uit te nodigen, maak dan naamkaartjes en leg deze op tafel. Dus het is gemakkelijker voor mensen om te beslissen, en er zullen geen vragen zijn over waar te zitten.

Stap 3

Zet een boeket voor de plaats voor de jongeren. Alle andere bloemstukken moeten diagonaal worden geplaatst, zodat ze elkaar niet verdoezelen. Soms worden, volgens de traditie, voor de plaats van de pasgetrouwden 2 flessen champagne geplaatst, aan elkaar gebonden met een rood lint. Het symboliseert een gelukkig en leuk leven samen. Je kunt de plekken voor de jongeren ook versieren met bloemstukken of ballonnen.

Stap 4

Schik gerechten voor elke gast. Begin met een porseleinen serveerschaal die tijdens de maaltijd als standaard fungeert. Zet er een snack- of soepkom op (afhankelijk van het menu). Leg een taartvorm op de zijkant en leg er een gekruld gevouwen servet op. De borden moeten wit zijn en het bestek moet idealiter gemaakt zijn van gepolijst zilverwerk. Over het algemeen moeten de dominante kleuren in de decoratie van de tafel in harmonie zijn met de kleding van de bruid: wit, goud, geel.

Stap 5

Schik het bestek correct: een tafelmes aan de rechterkant van het bord, een vismes rechts van het tafelmes, dan een eetlepel rechts van het vismes, een tafelvork links van het ondiepe bord, dan een visvork links van de dinervork en tot slot een dessertbord tussen het ondiepe bord en het kristal.

Stap 6

Elk apparaat zou een glas voor water (sap of andere drank), een glas voor rode wijn, een glas voor wit en een glas voor champagne moeten hebben.

Aanbevolen: