Hoe Een Tafel Te Regelen Voor Een Bruiloft

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tafel Te Regelen Voor Een Bruiloft
Hoe Een Tafel Te Regelen Voor Een Bruiloft

Video: Hoe Een Tafel Te Regelen Voor Een Bruiloft

Video: Hoe Een Tafel Te Regelen Voor Een Bruiloft
Video: Власть (1 серия "Спасибо") 2024, April
Anonim

De bruiloftstafel moet niet alleen barsten van voortreffelijke gerechten, maar ook een lust voor het oog zijn. Elegant tafellinnen (tafelkleden en linnen servetten), mooi bestek, dure sets, naamkaartjes, verse bloemen en kaarsen worden als decoratie-elementen gebruikt.

Hoe een tafel te regelen voor een bruiloft
Hoe een tafel te regelen voor een bruiloft

Noodzakelijk

  • - tafel;
  • - stoelen;
  • - bloemen;
  • - tafelkleed;
  • - servies;
  • - linnen servetten;
  • - menukaart;
  • - naamkaartjes;
  • - een plan voor de huisvesting van gasten.

instructies:

Stap 1

Kies een tafelkleed, liefst in lichte kleuren, goed gestreken en passend bij de grootte van de tafel. De randen moeten aan alle vier de zijden plat hangen, ongeveer 20-25 cm. Leg zo dat de middelste gevouwen vouw door het midden van het meubel loopt. Flanel of andere zachte stoffen helpen de vloer gladder te houden. Breng draperie aan of versier de tafel extra met strikken, bloemen.

Stap 2

Schik de gerechten. Zorg ervoor dat het vrij is van chips en scheuren. Het is niet nodig om dure sets te kiezen, het is belangrijk dat al het bestek hetzelfde is. Voor elke genodigde wordt een hoofdbord geplaatst, een hulpbord, messen aan de rechterkant en vorken aan de linkerkant. Glazen, wijnglazen, glazen worden in een boog of parallel aan de tafel geserveerd. Zet zoutvaatjes en schalen met kruiden rond de tafel op zo'n afstand van elkaar dat elke gast erbij kan. Elke salade wordt geleverd met een lepel of spatel.

Stap 3

Verwijder asbakken van de feesttafel als iemand ze daar heeft neergezet. Gasten kunnen kinderen en niet-rokers zijn, en een open oproep om te roken kan voor hen onaangenaam zijn.

Stap 4

Bewaar flessen mineraalwater en sterke drank op een aparte serveertafel. Als er veel gasten zijn, kan wijn, wodka op tafel worden achtergelaten, maar zo gerangschikt dat iedereen de hand kan reiken en desgewenst een drankje naar eigen smaak kan inschenken. Champagne wordt geserveerd verzegeld in een emmer ijs of koud water. De zelfgemaakte tincturen worden in karaffen gegoten. Producten in de winkel mogen in flessen worden achtergelaten.

Stap 5

Kies bijvoorbeeld linnen servetten passend bij het bruidsboeket van de bruid of wit, met de afbeelding van trouwringen, afhankelijk van uw smaak. Plaats ze op of links van de bovenplaat. De kleur van het accessoire moet overeenkomen met de tint van het tafelkleed. Om ervoor te zorgen dat de stof zijn vorm behoudt, moet deze zetmeel zijn.

Stap 6

Maak een tafel met gasten aan tafel De tekening is een goede gids met de nummering van alle stoelen, het geeft alle gasten in alfabetische volgorde weer, met vermelding van de stoelnummers. Ga met de genodigden zitten, zodat het voor hen prettig is om tijd in elkaars gezelschap door te brengen. Vergeet niet dat echtgenoten niet gescheiden mogen zijn, mannen met vrouwen moeten worden gemengd, ouderen goed gegroepeerd aan het ene uiteinde van de tafel en jonge mensen aan het andere.

Stap 7

Maak naamkaartjes voor gasten. Knip kleine rechthoeken uit karton, schrijf de naam, achternaam, patroniem van elke gast, zijn stoelnummer. Versier ze met takjes lijsterbes of spar. Bevestig aan servetten of plaats op borden.

Stap 8

Bloemen kopen. Individuele knoppen zien er goed uit op de bruiloftstafel, of je kunt vazen en platte borden met dezelfde bloemen rangschikken. Als het tafelkleed wit is, kleurt u het water met kaliumpermanganaat. Schik bloemenkransen, zet vazen met fruit erin, leg een bloemenslinger langs de tafel.

Stap 9

Plan uw menu op basis van de locatie van het feest. Maak in een restaurant een lijst op basis van het eten dat het restaurant te bieden heeft. Thuis feesten is afhankelijk van financiële middelen. Eerst worden koude vissnacks geserveerd, vervolgens vleessalades, groente- en champignonsnacks, vervolgens vleessnacks, warme, warme hoofdgerechten, zoete gerechten en desserts. Voedingsdeskundigen hebben ontdekt dat het dit soort portie is dat de eetlust verhoogt en de smaakzin niet verdooft.

Aanbevolen: