Hoe Een Tafel Te Regelen Voor De Vakantie?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tafel Te Regelen Voor De Vakantie?
Hoe Een Tafel Te Regelen Voor De Vakantie?

Video: Hoe Een Tafel Te Regelen Voor De Vakantie?

Video: Hoe Een Tafel Te Regelen Voor De Vakantie?
Video: Tips Voor Aankomen | Hoe Moet Ik AANKOMEN? 2024, April
Anonim

Een vakantie is een plezierige gebeurtenis, maar erg lastig. Meestal wil je op zo'n dag je gasten verrassen en plezieren met iets ongewoons: originele en verrukkelijke gerechten koken, vakkundig decoreren en de tafel mooi dekken. De sfeer en algemene sfeer van het feestmaal hangt vaak af van hoe feestelijk en plechtig de tafel is versierd.

Hoe een tafel te regelen voor de vakantie?
Hoe een tafel te regelen voor de vakantie?

instructies:

Stap 1

Zet verse bloemen op tafel. Ze zorgen voor een feestelijke sfeer. Zet ze in lage vazen langs de middelste lijn van de tafel, zodat de bloemen de mensen die aan tafel zitten niet hinderen om te communiceren. Als de ruimte het toelaat, plaats dan een kleine vaas met een paar kleine bloemen aan de linkerkant van elk armatuur. Versier je nieuwjaarstafel met sparren-, dennen- of jeneverbestakken.

Stap 2

Zet decoratieve kaarsen op tafel. Stem ze af op de kleur van de borden of tafelkleden met servetten. Kaarsen zien er spectaculair uit in hoge kandelaars die versierd kunnen worden met zijden linten.

Stap 3

Houd bij het serveren rekening met kleurencombinaties. Als de gerechten bont zijn, kies dan een gewoon tafelkleed en servetten. Met een eenkleurig tafelservies kun je zowel een eenkleurig tafelkleed als met tekeningen leggen.

Stap 4

Houd er rekening mee dat het tafelkleed er eleganter uitziet als de randen 20-25 cm gelijkmatig aan alle kanten hangen en de hoeken de poten van de tafel bedekken.

Stap 5

Een onmisbaar onderdeel van de feesttafel zijn servetten. Vouw ze onmiddellijk open nadat ze op de bestektafel zijn geplaatst. Vouw servetten op welke manier dan ook ("envelop", "kegel", "driehoek", "lelie") en leg ze op snackborden.

Stap 6

Overweeg het ontwerp van de gerechten zelf. Alle producten moeten in harmonie zijn en matchen in smaak en kleur: donkerrode sauzen worden geserveerd met vlees en witte sauzen - met vis.

Stap 7

Serveer salades niet in de gebruikelijke slakommen, maar in taartjes, of gebruik halve tomaten als geportioneerde "saladekommen". Om dit te doen, snijdt u de bovenkant af en verwijdert u het vruchtvlees.

Stap 8

Je kunt sandwiches of salades versieren met een originele vlinder. Kook een hardgekookt ei (waarvan de helft het "lichaam" van een vlinder zal zijn), plakjes rookworst of gekrulde kaas - "vleugels", takjes dille - "antennes". Maak "ogen" van zwarte peperkorrels en versier de "rug" met spikkels of strepen van mosterd en ketchup.

Stap 9

Versier groenten met bloemen. Snijd gekookte en verse groenten voor koude snacks en salades met een krulmes en verander ze in lelies, anjers, kamille. Neem een dichte tomaat en snij de schil met een spiraal van 1,5 cm breed met een zeer scherp mes. Draai de spiraal eerst strak, dan minder strak in de vorm van een rozet.

Stap 10

Versier de salade met een tros druiven. Om dit te doen: leg op een salade, waarvan de bovenkant is ingevet met mayonaise, een bos erwten in blik, maak de bladeren van peterselie.

Stap 11

Experimenteer gerust. En nog belangrijker - onthoud dat elke fout in het ontwerp van de feesttafel kan worden verslagen en in een hoogtepunt kan worden veranderd.

Aanbevolen: