Hoe Versier Je Een Feestelijke Tafel In Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je Een Feestelijke Tafel In Het Nieuwe Jaar?
Hoe Versier Je Een Feestelijke Tafel In Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Versier Je Een Feestelijke Tafel In Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Versier Je Een Feestelijke Tafel In Het Nieuwe Jaar?
Video: ONZE LEGE POTEN VOOR januari-2021 2024, April
Anonim

Nieuwjaar is een van de meest lastige en vermoeiende feestdagen. De drukte begint op 1 december, wanneer de sluwe winkeliers mensen aansporen om cadeaus te gaan kopen door middel van kortingen en uitverkoop. Kerstbomen op de ramen van markten, klatergoud, slingers, de eerste sneeuw - de stemming is klaar. Loop fantasie, huil portemonnee. Waar denken alle vrouwen aan op de ochtend van de 31e? Allereerst over de feesttafel, dus 's middags is deze gedekt en klaar om te serveren. Deze ideeën zullen u helpen de nieuwjaarstafel te versieren.

Hoe versier je een feestelijke tafel in het nieuwe jaar?
Hoe versier je een feestelijke tafel in het nieuwe jaar?

Noodzakelijk

  • - doek voor tafelkleden;
  • - naalden, draden, kralen, strass-steentjes;
  • - gewone gerechten;
  • - papieren servetten;
  • - kleine kerstboomversieringen;
  • - kaarsen;
  • - versieringen voor borden (spiesjes, parasols);
  • - messen voor het snijden;
  • - dennentakken, een pot met bloemen.

instructies:

Stap 1

Tafelkleed. Traditioneel gebruiken ze sneeuwwitte stof, maar de eentonigheid is saai. Neem deze keer een zijden stof met een dure glans. Zelfs als je het vuil maakt, zal het effect spectaculair zijn. Koop zilver, goud, scharlaken stof, bijvoorbeeld crêpe-satijn. Het canvas moet de hele tafel bedekken en langs de randen op de grond hangen. Overlock de randen van de stof. Versier de stof nadat je de tafel hebt gedekt, hiervoor heb je een vislijn, een naald en metalen kralen nodig die bij de stof passen. Maak met een naald en een vislijn de steken om de stof visueel te "verkreukelen" - je krijgt zoiets als een volumetrische haak, die je later met een kraal zult versieren. Doe dit over de zijkanten van het tafelkleed. Je krijgt een prachtig ontwerp.

Stap 2

Borden. Gebruik voor felgekleurde tafelkleden eenkleurig servies. Wit, rood, zwart porselein of glas zou in dit geval geschikt zijn. Maar wijnglazen, glazen, glazen kunnen worden versierd met glitters, patronen, afstoffen.

Stap 3

Servetten. Leg op of onder elk bord een servet. Er is een enorme selectie van die te koop - zowel met een foto als zonder. Daarnaast kunnen servetten worden gebruikt om een decoratie te maken, bijvoorbeeld een pauw die in een glas zit. Gebruik hiervoor twee servetten. Vouw er een en steek deze als een staart in het glas, draai de kegel van de andere, vouw de scherpe rand - dit wordt de kop, steek deze ook in het glas.

Stap 4

Bestrooi of rek de draden op tafel met decoratieve kralen. U kunt kleine kerstboomversieringen regelen zoals bellen, dennenappels, dozen met strikken, sneeuwpoppen en engelen. Plaats een kleine kunstboom of bloempot in het midden van de tafel, decoreer met regen en confetti. Als er geen van beide is, gebruik dan vuren takken - hun aroma zal het huis vullen met een winterstemming.

Stap 5

Kaarsen. Wees voorzichtig met deze items en plaats ze in glazen of kandelaars. Gelkaarsen aangevuld met een klein leuk decor zien er geweldig uit op tafel. Als de kandelaars van de oude grootmoeder stoffig zijn op de kast thuis (ze zijn meestal zwaar), maak ze dan schoon en gebruik ze in het interieur. Lange dunne kaarsen vastgebonden met rode linten passen perfect bij een versierde tafel en kinderen zullen dol zijn op kaarsen in de vorm van een beeldje.

Stap 6

Laat de gekookte gerechten een prachtige decoratie van de tafel worden. Salades kunnen in zonnebloemen worden veranderd door chips en olijven toe te voegen, in tweeën gesneden of in een eiland met palmbomen - rijg olijven aan een stok, fixeer de greens erop, steek de eetbare "boom" in de salade. Vul koude snacks aan met figuren gesneden uit groenten. Stukjes fruit kunnen aan een spies worden gestoken en cocktails kunnen worden versierd met parasols. Strooi tot slot mandarijnen over de tafel - dit ziet er verleidelijk uit.

Aanbevolen: