Hoe Te Zwemmen In De Zee Voor Zwangere Vrouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Te Zwemmen In De Zee Voor Zwangere Vrouwen
Hoe Te Zwemmen In De Zee Voor Zwangere Vrouwen

Video: Hoe Te Zwemmen In De Zee Voor Zwangere Vrouwen

Video: Hoe Te Zwemmen In De Zee Voor Zwangere Vrouwen
Video: Zwanger u0026 Fit At Home 2024, April
Anonim

Zeewater heeft veel gunstige eigenschappen die zwangere vrouwen ten goede kunnen komen. Het is echter de moeite waard om verschillende belangrijke nuances in overweging te nemen om zwemmen in zout water veilig te maken voor de gezondheid van de aanstaande moeder en haar baby.

https://www.freeimages.com/pic/l/c/ch/chidsey/882950 15499805
https://www.freeimages.com/pic/l/c/ch/chidsey/882950 15499805

Voorbereiding

Mariene procedures hebben bijna altijd een positief effect op de ontwikkeling van de foetus, aangezien tijdens het zwemmen in de zee de hemoglobine van de aanstaande moeder stijgt, het niveau van de plasma-eiwitsamenstelling toeneemt, de hoeveelheid calcium in het lichaam toeneemt, wat leidt tot de versterking van het skelet van het kind. Baden heeft een positief effect op de hemodynamiek van de placenta en de baarmoeder, omdat de bloedcirculatie in de bloedvaten van de baarmoeder en in het lichaam van het kind tijdens het zwemmen aanzienlijk wordt versneld, waardoor de zuurstofstroom toeneemt.

Voordat u naar zee gaat, moet u een gynaecoloog bezoeken die u in detail kan adviseren over hoe vaak en hoe lang u kunt zwemmen, met aandacht voor uw gezondheid. Als uw bloeddruk constant hoog is, kunt u helaas niet alleen in de zee zwemmen, maar ook in andere wateren.

Houd er rekening mee dat het in de vroege en late periodes niet wordt aanbevolen om de klimatologische omstandigheden drastisch te veranderen en lange vluchten of reizen te maken. Als de zwangerschap al moeilijk genoeg is, moet u in het algemeen elke beweging uitsluiten.

Het is noodzakelijk om heel voorzichtig te zijn bij het kiezen van een rustplaats tijdens de zwangerschap om uw lichaam te ontdoen van de penetratie van verschillende infecties. Kies alleen bewezen, schone zeeën en stranden, het is zeker niet de moeite waard om in deze periode van het leven op gezondheid te besparen.

Hoe te zwemmen?

Als je niet zo goed bent in zwemmen, zorg dan voor de juiste hulpmiddelen - een roller of een zwemplank. Probeer niet alleen te zwemmen, het vrouwelijk lichaam tijdens de zwangerschap is bijzonder gevoelig voor lichamelijke activiteit, wat de conditie van de spieren kan beïnvloeden. Ga niet diep, probeer jezelf over het algemeen niet bloot te stellen aan onnodige risico's. Adem regelmatig in het water, houd uw adem niet in en span uw nek niet.

Als je goed genoeg zwemt, probeer dan nuchter je kracht te beoordelen. Tijdens de zwangerschap mag u niet duiken om zuurstofgebrek voor het ongeboren kind te voorkomen. Blijf niet te lang in het water, onderkoeling kan zowel u als de foetus ernstig schaden. Als je alleen zwemt, ga dan niet ver van de kust, maar het is beter om altijd iemand in de buurt te hebben voor vangnet, zeker tijdens een behoorlijke zwangerschapsperiode.

Na het zwemmen in zeewater, moet u zo snel mogelijk douchen om huidirritatie te voorkomen, vooral borsten en tepels, die gevoelig zijn tijdens de zwangerschap.

Aanbevolen: