Hoe Kies Je Een Taart Voor Een Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Taart Voor Een Bruiloft?
Hoe Kies Je Een Taart Voor Een Bruiloft?

Video: Hoe Kies Je Een Taart Voor Een Bruiloft?

Video: Hoe Kies Je Een Taart Voor Een Bruiloft?
Video: ZELF EEN STAPELTAART MAKEN 2024, April
Anonim

De taart is een essentieel onderdeel van bijna elke bruiloft. Zijn keuze hangt af van persoonlijke sympathieën, huwelijksscenario en financiële mogelijkheden. Er is een grote verscheidenheid aan taartvormen, er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden om de juiste keuze te maken.

Hoe kies je een taart voor een bruiloft?
Hoe kies je een taart voor een bruiloft?

Denk erover om van tevoren te bestellen

Als je al precies weet wat voor taart je nodig hebt, loop dan vooraf even langs de patissiers en bekijk hun suggesties. Kies een specifieke fabrikant, bereid geld voor en verdeel het in alle stadia van het maken van taarten. Ga van tevoren op zoek naar extra accessoires en decoraties die je nodig hebt om de afgewerkte cake te versieren. Houd er rekening mee dat er veel vraag is naar goede snoepmakers en dat ze de neiging hebben om weken of zelfs maanden vooruit te werken.

Als je een zomerhuwelijk plant, begin dan al in de winter of lente met het kiezen van een taart en de maker ervan.

Taart idee

Heel vaak wordt de vorm van de taart bepaald door het scenario van de bruiloft waarop het zich voorbereidt. Dit is echter niet altijd het geval, het komt voor dat u helemaal opnieuw een idee voor een cake moet bedenken, alleen op uw eigen smaak. Als je nog niet hebt besloten wat voor soort cake je nodig hebt, bezoek dan gespecialiseerde internetsites, lees de relevante tijdschriften die over dit onderwerp gaan. Loop eens rond bij de lokale banketbakkers en kijk wat ze jou te bieden hebben. Kijk naar de trouwfoto's van vrienden en familie, misschien kun je bij hen ideeën opdoen voor je taart.

Taartvorm

Nadat u het algemene idee voor de cake hebt gekozen, moet u beslissen welke vorm deze zal hebben. Er zijn een aantal traditionele bruidstaartvormen die het meest voorkomen. Afhankelijk van uw wensen kan de taart echter absoluut elke vorm hebben.

Een gelaagde cake is een klassieke bruidstaart met verschillende "vloeren". Het past bij degenen die erg conservatief zijn over de bruiloft.

Croquembush is een traditionele Franse bruidstaart. Het heeft een conische vorm gemaakt van toffeeballen (bolletjes boter en suiker), vaak gekruid met amandelen, chocolade en versierd met allerlei linten.

Een niet-traditionele taart op basis van jouw idee. Als je een fan bent van een film, sport of iets anders en je passie in cake wilt weergeven, kan dit door bijna elke professionele banketbakker worden gedaan. Dergelijke taarten worden meestal besteld door degenen die een unieke en in tegenstelling tot wat dan ook bruiloft willen houden.

Verse bloemen worden vaak gebruikt als decoratie om de taart fris te maken.

Een patissier kiezen

Nadat u de uiteindelijke beslissing over de vorm van de taart heeft genomen, zoekt u een banketbakker die de uitvoering van uw idee op zich neemt. Ga langs een paar fabrikanten, kijk wat ze op dit moment aanbieden, bekijk foto's van hun eerdere werk en lees eventuele recensies over hen. Zoek uit van welke ingrediënten de cake is gemaakt, bestel een proeverij indien aangeboden. Weiger het niet, ook al is dit niet de eerste bestelling van deze patissier. Nadat u de definitieve keuze heeft gemaakt, bespreekt u met hem de nodige details, bijvoorbeeld hoeveel mensen er op de bruiloft zullen zijn, de kosten van het maken van de taart en de mogelijkheid om de taart door de fabrikant te laten bezorgen. Als je een klein budget hebt, staan patissiers meestal klaar om je te adviseren, in ieder geval zullen ze een geschikte optie voor je vinden.

Aanbevolen: