Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Op Schooluur

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Op Schooluur
Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Op Schooluur

Video: Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Op Schooluur

Video: Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Op Schooluur
Video: Chinese Nieuwjaar op de Hanzehogeschool 2024, April
Anonim

Nieuwjaar is ieders favoriete feestdag. Zowel volwassenen als kinderen kijken ernaar uit om hem te zien, en willen hem ontmoeten met familie en klasgenoten. Hoe breng je een lesuur door, wat te plannen om iedereen gelukkig te maken?

Zo vier je het nieuwe jaar op schooluur
Zo vier je het nieuwe jaar op schooluur

instructies:

Stap 1

Tijdens het lesuur gewijd aan het nieuwe jaar is het niet alleen nodig om plezier te hebben - om te zingen en prijzen weg te geven, te dansen en deel te nemen aan wedstrijden - maar ook om aanvullende noodzakelijke informatie te verkrijgen.

Stap 2

Denk na over het scenario. Verdeel rollen en woorden onder klasgenoten. Selecteer begeleiders die verantwoordelijk zijn voor de informatieve component van het lesuur. Ze moeten entertainment afwisselen met de presentatie van nieuwe, interessante informatie over het nieuwe jaar.

Stap 3

Kies degenen die Santa Claus en Snow Maiden zullen zijn. De leerkracht moet samen met de kinderen deelnemen aan het evenement. Ze kan een tovenares zijn.

Stap 4

Overweeg op voorhand souvenirprijzen. Ze zijn nodig om degenen te belonen die aan de wedstrijden zullen deelnemen. Bereid nieuwjaarsgeschenken voor elke student voor. Dit probleem wordt meestal opgelost met de oudercommissie. Het is goed als de geschenken worden geassocieerd met de symbolen van het nieuwe jaar.

Stap 5

Informatieve berichten moeten kort zijn. U kunt bijvoorbeeld praten over wanneer en hoe deze feestdag naar Rusland is gekomen of hoe deze in verschillende landen wordt gevierd. Houd er rekening mee dat in Italië op deze dag op het allerlaatste moment oude meubels en andere dingen uit de ramen worden gegooid. En in Schotland worden vaten met teer in brand gestoken en door de straten gerold.

Stap 6

Wedstrijden zouden anders moeten zijn. Het belangrijkste is dat ze grappig zijn en dat er zoveel mogelijk jongens bij betrokken zijn. Denk erover na, zodat buitenspellen worden afgewisseld met intellectuele. U kunt bijvoorbeeld vragen voorbereiden voor de nieuwjaarsquiz of een poëzierecitatiewedstrijd houden. Vraag de kinderen om liedjes voor te bereiden over het nieuwe jaar, de kerstman of het sneeuwmeisje. Bereid komische ballonwedstrijden voor (wie zal als eerste de ballon laten knappen).

Stap 7

Nieuwjaarsschooluur is helemaal niet zoals de jongens gewend zijn. En de leraar, die er een tovenares op is, kan prijzen toekennen aan de deelnemers aan de wedstrijd.

Stap 8

Alle wedstrijden moeten muzikaal zijn. Het belangrijkste is dat de jongens plezier hebben en veel nieuwe dingen leren op zo'n geweldig uur.

Aanbevolen: