Hoe Word Je Niet Ziek Op Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Word Je Niet Ziek Op Het Nieuwe Jaar?
Hoe Word Je Niet Ziek Op Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Word Je Niet Ziek Op Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Word Je Niet Ziek Op Het Nieuwe Jaar?
Video: Je snot verraadt hoe ziek je bent, kijk maar naar de kleur - RTL NIEUWS 2024, Mei
Anonim

Op oudejaarsavond is het gebruikelijk om je druk te maken over cadeaus voor dierbaren en een feestelijke tafel. In deze drukte vergeten velen om voor hun gezondheid te zorgen. Hierdoor kan een langverwachte vakantie verpest worden door een verkoudheid of griep. Een ander gevaar op oudejaarsavond is de toegenomen werkdruk. Overwerk kan verergering van chronische ziekten, hoofdpijn, neurosen en depressie veroorzaken. Tijdige preventie zal u helpen een goede gezondheid te behouden voor oudejaarsavond.

Hoe word je niet ziek op het nieuwe jaar?
Hoe word je niet ziek op het nieuwe jaar?

instructies:

Stap 1

Bescherm je immuunsysteem zodat je geen verkoudheid of griep krijgt. Als je geen bezwaar hebt tegen vaccinaties, zorg dan tijdig voor vaccinatie, ook in het najaar. Bovendien kunt u uzelf beschermen tegen een virale infectie met geneesmiddelen van de interferon-groep. Inheems leukocyteninterferon wordt geproduceerd in ampullen. Het moet worden verdund met gekookt water op kamertemperatuur en eenmaal per dag in de neus worden gedruppeld, 2-3 druppels in elk neusgat. Synthetisch interferon wordt in verschillende vormen geproduceerd. Kies degene die voor u het handigst is: reaferon, influenza - druppels, viferon - rectale zetpillen en intranasale zalf.

Stap 2

Niet-specifieke immuunstimulatie tijdens een epidemie wordt geleverd door bacteriële vaccins - lysaten. Deze omvatten IRS-19, bronchomunal, imudon, ribomunil. Deze medicijnen worden gebruikt om ARVI te voorkomen, voornamelijk door mensen met broncho-pulmonale pathologieën. Immunal en Derinat worden aanbevolen voor gezonde mensen. Het gebruik van deze medicijnen verhoogt de productie van een persoon van hun eigen interferonen, die in staat zijn om virussen te weerstaan en ziekten te voorkomen.

Stap 3

Vitamines innemen. Zowel ter preventie van griep als voor een spoedig herstel worden grote doses vitamine C ingenomen. Het is het beste als deze vitamine in een natuurlijke, niet synthetische vorm is: drink rozenbottelinfusies, cranberry- en bosbessenfruitdranken, thee met citroen.

Stap 4

Gebruik natuurlijke fytoncide - knoflook. Het kan zowel intern als extern worden gebruikt. Zet een schoteltje knoflookteentjes op je bureau in je slaapkamer en adem de helende geur in. Tijdens een epidemie kan een kind knoflookkralen om zijn nek hangen.

Stap 5

Om te voorkomen dat de oudejaarsdruk op het werk een oorzaak van overwerk wordt, past u uw werkschema aan. Probeer de belasting zoveel mogelijk te verminderen; perioden van actief werk moeten worden afgewisseld met rust. Om het zenuwstelsel te versterken, geef je jezelf en je naasten een goede nachtrust in een geventileerde ruimte.

Stap 6

Traditionele medicijntonics helpen je om verhoogde belastingen te weerstaan. Drink in plaats van koffie groene thee, druivensap, wortel, rode biet en granaatappelsap en een infusie van bosbessenbladeren.

Stap 7

Neem elke avond een bad met etherische oliën of dennenextract. Voor mensen met mentale arbeid zijn contrasterende voetbaden ook erg handig. Giet heet water (40-50 graden) in de ene bak en koud water in de andere. Houd je voeten 5 minuten in warm water en 1 minuut in koud water. Herhaal 3-5 keer. Droog vervolgens je voeten af en masseer in met crème of kamferalcohol.

Stap 8

Als je je vermoeid voelt, begin dan elke dag met het nemen van honing met stuifmeel. Tincturen van ginseng, Rhodiola rosea en Eleutherococcus hebben ook een tonisch effect. Ze kunnen worden gekocht bij de apotheek en worden gebruikt volgens de instructies.

Aanbevolen: