Waar De Kerstman De Zomer Doorbrengt

Inhoudsopgave:

Waar De Kerstman De Zomer Doorbrengt
Waar De Kerstman De Zomer Doorbrengt

Video: Waar De Kerstman De Zomer Doorbrengt

Video: Waar De Kerstman De Zomer Doorbrengt
Video: De kerstman bij de Kleuters De Leesmoeder en haar Kerstman.mp4 2024, Mei
Anonim

We zijn er allemaal aan gewend dat een tovenaar met een witte baard in een lange bontjas een symbool is van de wintervakantie. Kinderen wachten op zijn bezoek en geschenken voor het nieuwe jaar of Kerstmis. Maar waar kan de kerstman zijn zomerdagen doorbrengen? Om nog maar te zwijgen van de lente en de herfst…

Woonplaats in Veliky Ustyug
Woonplaats in Veliky Ustyug

De meningen hierover kunnen verschillen. Toen medewerkers van het populaire tv-programma '100 tegen 1' bijvoorbeeld een enquête hielden op straat, gaven voorbijgangers een breed scala aan antwoorden. De meeste respondenten suggereerden echter nog steeds dat het in het noorden niet verwonderlijk is, omdat de sneeuwgrootvader waarschijnlijk de voorkeur geeft aan een koel klimaat. Anderen antwoordden bondig "thuis", en sommigen specificeerden: "in Lapland". Er waren ook totaal onverwachte antwoorden: "in het zuiden", "op zee" en zelfs "in de koelkast".

Natuurlijk, serieus genomen, is het onwaarschijnlijk dat een oudejaarstovenaar in de zomer tijd doorbrengt met zonnebaden in de zuidelijke zon. Bovendien is hij een familieman - hij heeft tenslotte een kleindochter en de Snow Maiden zal zeker niet kunnen zonnebaden, omdat ze van sneeuw is gemaakt. Dus hoogstwaarschijnlijk toch thuis. Maar waar is hij - het huis van de kerstman?

Waar is het thuisland van Sinterklaas?

In feite kan deze vraag niet eenduidig worden beantwoord. Het feit is dat er in Rusland meer dan één officiële residentie van Vadertje Vorst is. Misschien reist hij tussen hen door en stopt hier en daar.

De meeste brieven aan de Kerstman worden, als het Lapland-adres niet op de envelop staat, naar Veliky Ustyug gestuurd.

Het allereerste House of Father Frost en het officiële postkantoor van Father Frost verschenen in de jaren tachtig in Archangelsk en bestaan nog steeds. En sinds 1995 is het landgoed Chunozero in het reservaat van Lapland een andere residentie van de tovenaar geworden. In 1998 kondigde Veliky Ustyug ook zijn recht aan om het thuisland van de kerstman te worden genoemd. Tegenwoordig is deze specifieke residentie misschien wel de beroemdste in Rusland. Sinds 2005 wordt hier ook de verjaardag van de kerstman gevierd - 18 november. Deze datum is gekozen omdat rond de tweede helft van november de tijd van echte vorst gewoonlijk begint in Veliky Ustyug.

En tot slot werd in december 2011 nog een officiële residentie geopend in Moermansk.

De tovenaar heeft zijn eigen landgoederen, niet alleen in Rusland. In het nationale park "Belovezhskaya Pushcha" in Wit-Rusland ontvangen pater Frost en zijn kleindochter Snegurochka bijvoorbeeld gasten niet alleen in de winter, maar ook op andere momenten van het jaar.

Hoe zit het met je collega's?

Bij de westerse "collega" van de wintertovenaar is alles min of meer duidelijk. Iedereen weet dat de kerstman met zijn minnares op de Noordpool woont, evenals een gezelschap van vrolijke elfentovenaars. Hoogstwaarschijnlijk houdt hij daar het hele jaar rekening met de goede en slechte daden van kinderen en sorteert hij geschenken voor de volgende kerst.

Maar op het grondgebied van Rusland worden geschenken aan kinderen niet alleen door de Russische kerstman gegeven. Pakkaine, een lokale wintertovenaar, woont bijvoorbeeld in de buurt van Petrozavodsk in Karelië. Hij is trouwens veel jonger dan de meeste van zijn collega's, draagt geen baard, maar leeft in een enorme plaag. Maar de Yamal-wintergrootvader Yamal Iri draagt een vlecht en een baard met een wig, en woont in het dorp Gornoknyazevsk bij Salekhard.

Aanbevolen: