Hoe De Kerstman Van De Kerstman Te Onderscheiden

Inhoudsopgave:

Hoe De Kerstman Van De Kerstman Te Onderscheiden
Hoe De Kerstman Van De Kerstman Te Onderscheiden

Video: Hoe De Kerstman Van De Kerstman Te Onderscheiden

Video: Hoe De Kerstman Van De Kerstman Te Onderscheiden
Video: 10 Keer Dat De Kerstman Tijdens Kerst Op Camera Is Vastgelegd 2024, April
Anonim

Terwijl de nieuwjaarsvieringen naderen, zijn etalages en straten gevuld met afbeeldingen van bebaarde tovenaars. De symbolen van de vakantie zijn zo op elkaar gaan lijken en hebben in de loop van de tijd kenmerken van elkaar overgenomen, dat het soms niet meteen mogelijk is om te bepalen wie er voor je staat - de kerstman of de kerstman. Hoe onderscheid je een traditionele Russische tovenaar van een westerse kerstgrootvader?

Hoe de Kerstman van de Kerstman te onderscheiden
Hoe de Kerstman van de Kerstman te onderscheiden

instructies:

Stap 1

Let allereerst op de kleding. Daarin zitten de belangrijkste verschillen. De kerstman is altijd gekleed in een lange bontjas bedekt met blauwe of rode stof (andere kleuren komen minder vaak voor), geborduurd met zilveren of gouden patronen en afgezet met wit bont. Kan worden vastgemaakt met een brede sjerp. De kerstman draagt alleen rood - een kort jasje met een gespriem en een broek, maar de bies op het jasje is ook wit. De kerstman heeft een hoge muts op zijn hoofd in dezelfde kleur als een bontjas, met witte vacht, terwijl de kerstman een rode muts heeft met een pompon. Het kan ook worden afgezet met witte vacht. De tovenaars hebben ook verschillende schoenen - de Russische grootvader is geschoeid in vilten laarzen of laarzen met gebogen tenen, het symbool van Amerikaanse kerst draagt zwarte korte laarzen. Daarnaast moet de Kerstman warme wanten hebben; De kerstman kan handschoenen dragen.

Stap 2

Het is gemakkelijk om de Kerstman van de Kerstman te onderscheiden als de tovenaar niet alleen wordt afgebeeld. De Kerstman kan alleen worden vergezeld door de Sneeuwmaagd - zijn fantastische kleindochter, een meisje in een witte of blauwe bontjas, een sprankelende hoofdtooi-kokoshnik en zeker met een zeis, minder vaak worden bosdieren afgebeeld. De kerstman komt meestal alleen over, het is zeer zeldzaam om een afbeelding van een elf met oren in een groenbruine outfit in de buurt te zien.

Stap 3

Zowel de ene als de andere karakters worden vaak afgebeeld samen met hun voertuigen. Onze grootvader heeft sleeën gemaakt met paarden, meestal drie; De kerstman heeft een kleine lichte slee getrokken door rendieren.

Stap 4

Andere details van het uiterlijk van de twee symbolen van de wintervakantie vallen niet altijd op, maar ze zijn ook verschillend. Dus onze stamgenoot heeft meestal een lange en ruige baard, terwijl een buitenlandse grootvader een gekrulde, ronde vorm heeft. De staf van de kerstman is recht, met een knop in de vorm van een bal of een ster; de kerstman houdt een stok vast met een gebogen boveneinde. De kerstman wordt soms afgebeeld met een bril, in tegenstelling tot de kerstman, die ogenschijnlijk scherpe ogen heeft. De wenkbrauwen van de kerstman zijn meestal zwart, die van de kerstman - wit, ruig.

Aanbevolen: