Het Verhaal Van De Verschijning Van De Kerstman

Inhoudsopgave:

Het Verhaal Van De Verschijning Van De Kerstman
Het Verhaal Van De Verschijning Van De Kerstman

Video: Het Verhaal Van De Verschijning Van De Kerstman

Video: Het Verhaal Van De Verschijning Van De Kerstman
Video: Wie is de kerstman? 2024, Mei
Anonim

De meest favoriete kinderhelden zijn Santa Claus en Snow Maiden. De geschiedenis van het verschijnen van sprookjesfiguren is erg oud en interessant.

Het verhaal van de verschijning van de kerstman
Het verhaal van de verschijning van de kerstman

Veel mensen associëren de aardige kerstman met een rode neus met het naderende nieuwe jaar, maar is het altijd al zo geweest?

De eerste vermeldingen van de kerstman verschenen aan het begin van de twintigste eeuw in de Sovjet-Unie. Tot nu toe zijn nieuwjaarsvieringen niet welkom geheten.

De Slaven vereerden ook de kerstman, ze presenteerden hem als een korte boer met een grijze, lichte baard. De Slaven geloofden dat het de Kerstman was die het geknetter van takken in het bos veroorzaakte. Dus het beeld van de kerstman begint te worden weergegeven in sprookjes, spreekwoorden en gezegden. Op het hoogtepunt van de winter lieten de Slaven kleine geschenken en geschenken achter zodat het volgende jaar succesvol zou zijn. Meestal bakten mensen elk jaar op een bepaald moment pannenkoeken, alsof ze de eigenaar van het winterweer lokken. De voorouder van de kerstman was de bekende Morozko. Het is algemeen aanvaard dat de Kerstman een hard karakter heeft, maar eerlijk en eerlijk.

Volgens een andere versie is de kerstman een generaal die Rusland tijdens de oorlog verschillende keren van de vijand heeft gered. Tijdens de vijandelijkheden die in de winter plaatsvonden, hielp hij de Russische soldaten en creëerde hij omstandigheden (zware sneeuw, vorst) die voor de vijand moeilijk te verdragen waren.

Halverwege de negentiende eeuw begon de kerstman steeds vaker in sprookjes te verschijnen. Maar hij werd niet geassocieerd met de kerstvakantie. Toen waren er pogingen om deze twee nieuwjaarsbeelden te combineren.

Sinterklaas en christendom

Aanvankelijk keurden vertegenwoordigers van het christendom de verschijning van de kerstman niet goed, omdat ze hem als een vertegenwoordiger van het heidendom beschouwden. Maar na een tijdje werd hij nog steeds geaccepteerd als een vriendelijk personage.

In welke stad woont Sinterklaas? Er zijn meerdere versies.

In Rusland geloven ze dat de geboorteplaats van de kerstman de stad Arkhangelsk is, volgens andere versies - Veliky Ustyug, Lapland.

Ondanks het feit dat er veel versies zijn, zijn het postkantoor en het huis van Vadertje Vorst in Archangelsk gecreëerd.

Elk land heeft zijn eigen afbeelding van de kerstman, bijvoorbeeld in Wit-Rusland verschijnt de kerstman op vakantie in een witte jurk en in Rusland in rood of blauw.

Op dit moment is het beeld van de kerstman erg populair geworden, niet alleen sprookjes zijn aan hem gewijd, maar ook postzegels, films, ansichtkaarten, standbeelden.

Traditioneel kan elk kind en elke volwassene een brief schrijven en sturen naar de Kerstman, waarin hij zijn wensen kenbaar maakt.

En tot slot moet worden gezegd dat het beeld van de kerstman wordt aangevuld door de Snow Maiden - zijn kleindochter. Zo is de kerstman een integraal symbool geworden van het nieuwe jaar, kerstboom en geschenken, winter, koud weer.

Aanbevolen: