Wat Is Het Verschil Tussen De Kerstman En De Kerstman?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Verschil Tussen De Kerstman En De Kerstman?
Wat Is Het Verschil Tussen De Kerstman En De Kerstman?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen De Kerstman En De Kerstman?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen De Kerstman En De Kerstman?
Video: Wie is de kerstman? 2024, April
Anonim

In de winter brengen de kerstman en de kerstman geschenken aan kinderen - dit is hun gelijkenis. Een andere overeenkomst is dat ze allebei de voorkeur geven aan rood in hun kleding, hoewel de kerstman zich witte, blauwe, blauwe en zelfs gele bontjassen kan veroorloven. Dan beginnen de verschillen.

Jingle Bell, ze groeide op in het bos
Jingle Bell, ze groeide op in het bos

instructies:

Stap 1

De kerstman komt naar de kinderen voor de nieuwjaarsvakantie en als hij bij de kerstboom komt, leidt hij ook een deel van het evenement. Sinterklaas is een kerstfiguur. De functies van de Kerstman zijn beperkt tot het geven van geschenken. Hij kan het kind ook op schoot leggen, naar zijn dromen luisteren en de vervulling ervan beloven volgend jaar, als het kind een aantal verplichtingen nakomt. De kerstman is niet zo mercantiel en geeft zonder onderscheid cadeaus aan iedereen. De kerstman stopt geschenken in een schoen, kous, laat ze in de schoorsteen zakken, terwijl de kerstman ze onder de boom legt of ze persoonlijk overhandigt.

Stap 2

De kerstman is onvergelijkbaar ouder en heeft een echt historisch persoon als prototype - Nicholas of Mirlikisky. De Kerstman begon zijn carrière in de 17e eeuw in Nederland. Toen heette hij Sinterklaas - Sinterklaas. Trouwens, onder de Russen is Sinterklaas de Aangename ook een van de meest gerespecteerde heiligen, maar hij zal geen geschenken geven voor Kerstmis of Nieuwjaar, en hij heeft het nooit gepland. Met de ontdekking van Amerika droegen de Nederlanders de tradities van het vieren van Kerstmis over, namelijk de geschenkactiviteit van de kerstman - zo begon de naam uit te spreken in de Engelse transcriptie, naar de nieuw gevormde stad Nieuw Amsterdam, later - Nieuw York. Van daaruit keerde Sinterklaas onder een nieuwe naam terug naar Europa.

Stap 3

In tegenstelling tot de kerstman - een echt historisch persoon, is de kerstman een folkloristisch personage en bovendien een collectief personage. Literaire Frosts - Frost Red Nose Nekrasov, Moroz Ivanovich Odoevsky, Moroz Ostrovsky zijn niet gerelateerd aan de viering van het nieuwe jaar. De afbeeldingen van Frost in de literatuur zijn eerder het begrip van heidense goden.

Stap 4

Russische en vervolgens Sovjet-kinderen leefden lange tijd zonder een fantastisch personage dat geschenken bracht. De poging van de Russische pre-revolutionaire intelligentsia om buitenlandse "kerstvorst" aan te trekken, vond geen reactie bij de brede massa, en geschenken aan pre-revolutionaire kinderen verschenen gewoon onder de kerstboom. Tot 1937 vierden Sovjetkinderen geen Kerstmis of Nieuwjaar. In de Sovjet-Unie was er een verbod op de kerstvakantie, en voor één en op het nieuwe jaar, wat een van de niet de meest succesvolle manieren was om atheïsme in te prenten.

Stap 5

Tegen het einde van de jaren '30 stond de viering van het nieuwe jaar op één lijn met de eliminatie van "excessen", en in 1937 werd een kerstboom voor de hele Unie gehouden. Het was toen dat Father Frost voor het eerst verscheen met de Snow Maiden als de belangrijkste gasten en gastheren van de vakantie. Hoe paradoxaal het nu ook klinkt, maar de geboorte van de moderne samenleving van de kerstman heeft de vader van alle volkeren te danken - I. V. Stalin.

Stap 6

En de Kerstman heeft een metgezel - de kleindochter van het Sneeuwmeisje. De kerstman heeft ook een metgezel - mevrouw de kerstman, die hem helpt het huis te beheren, maar niemand heeft haar ooit gezien.

Aanbevolen: