Hoe Maak Je Een Masker Van De Kerstman

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Masker Van De Kerstman
Hoe Maak Je Een Masker Van De Kerstman

Video: Hoe Maak Je Een Masker Van De Kerstman

Video: Hoe Maak Je Een Masker Van De Kerstman
Video: Hoe maak je een kerstmasker met kerstman en koekjesvormmotief 2024, Mei
Anonim

Voordat je begint met het maken van het masker, moet je kijken waar de kerstman bekend om staat. Dat klopt, een grote rode neus en een baard met een snor! Ja, vergeet dikke wenkbrauwen en een rode hoed niet. De natuur heeft niet iedereen een grote, aardappelachtige neus gegeven. Daarom moet het, net als al het andere, onafhankelijk worden gemaakt. Dit nieuwjaarsmasker is ontworpen voor een persoon van elk geslacht, dus het is goed en comfortabel. Hoe maak je een masker?

Hoe maak je een masker van de kerstman
Hoe maak je een masker van de kerstman

Het is nodig

  • -1 vel papier uit een krant;
  • -1 vel A4 wit xerox papier;
  • - behanglijm en een potje;
  • - witte vacht met korte pool 1 meter / 5 cm;
  • - wit bont met lange pool 40cm / 40cm;
  • - rode Hoed;
  • - gouacheverf en een penseel;
  • - sneldrogende kleurloze lak en kwast;
  • - een bal van een rammelaar;
  • - gebreide elastische band 25 cm / 0,5 cm;
  • - priem en schaar;
  • - 3 schotels;
  • - witte draden met een naald;
  • - klatergoud.

instructies:

Stap 1

Begin met het maken van een neus van papier-maché. Gebruik hiervoor een kleine plastic bal van een babyrammelaar, die als blanco zal dienen. Scheur dan een krant ter grootte van een vingernagel in een bord in kleine stukjes, iets meer. Pak in een ander vat hetzelfde witte xerox-papier of schrijfpapier. Doe wat behanglijm in een apart potje. Zet er een schoteltje water naast.

Stap 2

Week nu stukjes krant in water en plak ze op het neusstuk, dat wil zeggen op de ene helft van de plastic bal. Ga na het afwerken van een laag verder met de tweede. Alleen het zal worden gemaakt van wit papier. Bevochtig het papier vervolgens alleen met behanglijm. En ook afwisselende lagen: krant en wit. Nadat je in totaal zes lagen hebt gemaakt, waarvan de laatste wit is, werk je hiermee af en leg je het product op een warme plaats dicht bij de radiator om te drogen. De volgende dag is de neus klaar om te kleuren. Werk ondertussen aan je hoed en baard.

Stap 3

Naai een rode muts rond de rand met een witte kortharige vacht. Versier de muts ook met glanzende frost en bont pom-pom. Naai er vervolgens van oor tot oor een gebreide elastische band van 0,5 cm breed aan die doorzakt ter hoogte van de bovenlip, waaraan een baard- en neusstructuur wordt vastgemaakt. Aan de bovenkant, ter hoogte van de wenkbrauwen, naai dikke stroken bont met een lange witte pool aan de rand van de hoed zodat ze de echte wenkbrauwen goed bedekken, maar sluit de ogen niet.

Stap 4

Neem een 3 cm brede witte vacht met een lange pool en naai deze over de hele lengte van het elastiek, plooi en zoom van binnenuit. Dit zal deel uitmaken van de baard en snor. Je kunt de snor markeren met een apart stuk bont dat bovenop deze vacht is genaaid om hem te laten opvallen. Naai nu bont op deze strook zolang de baard van je grootvader zal zijn: 20-25 cm Vergeet niet een klein gaatje te laten ter hoogte van de mond zodat de lippen van de kerstman zichtbaar zijn.

Stap 5

Verf de neus van je grootvader rood met plakkaatverf. Om ervoor te zorgen dat het niet vuil wordt en het masker lang meegaat, schildert u het met een transparante sneldrogende vernis. Als de neus droog is, naai je deze aan het elastiek in het midden. Probeer een masker. Maak op de plaats waar de neusgaten zijn kleine gaatjes met een priem zodat het gemakkelijk is om het masker in te ademen. Smeer voor de vakantie je wangen in met rode blos - het bovenste deel van de wangen onder de ogen zal open zijn. Nu kan dit masker door iedereen worden gebruikt, ongeacht geslacht en leeftijd. En een vrolijk nieuwjaar gegarandeerd!

Aanbevolen: