Hoe Maak Je Een Jason-masker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Jason-masker?
Hoe Maak Je Een Jason-masker?

Video: Hoe Maak Je Een Jason-masker?

Video: Hoe Maak Je Een Jason-masker?
Video: How to Make Your Own Freddy vs Jason Friday The 13th Hockey Mask - DIY 2024, April
Anonim

Waarschijnlijk willen velen van jullie thuis een masker van Jason Voorhees, het personage uit de film "Friday the 13th", hebben om je vrienden bang te maken of te amuseren bij een bepaalde gelegenheid, bijvoorbeeld op Halloween. Waar kun je zo'n masker krijgen? Het is heel goed mogelijk om het met je eigen handen te maken.

Hoe maak je een Jason-masker?
Hoe maak je een Jason-masker?

Het is nodig

Plasticine, PVA-lijm, schaar, penseel, papier, plakband, gips, verband, spons, witte en rode verf, twee flappen van zwart nylon, twee bouten, dikke elastische band, boor, kindermasker voor de basis. Het is beter om als basis het masker van een stripfiguur (bijvoorbeeld Spiderman) te nemen, die qua vorm op het masker van Jason lijkt

instructies:

Stap 1

Dus neem eerst het basismasker en lijm het met plasticine zodat je de vorm krijgt van het toekomstige Jason-masker. Plak vervolgens afplakband op de plasticine en bedek het werkstuk met gips. Afplakband is nodig zodat er enerzijds geen plasticinedeeltjes in de pleister achterblijven en anderzijds zodat het masker van binnenuit egaal is.

Stap 2

Smeer de gedroogde gipsblank opnieuw in met een dunne laag plasticine, zodat de volgende papierlagen beter aan het oppervlak hechten. Begin vervolgens met het vormgeven van het masker met behulp van de papier-maché-techniek: leg een laag kleine stukjes papier gedrenkt in water en vervolgens een laag PVA-lijm. Na een paar lagen papier is het beter om een laag van een verband geïmpregneerd met lijm aan te brengen - dit zal het masker sterker maken. Maak de bovenste laag dik wit papier. En onthoud dat het werkstuk niet te dik mag zijn - 3-5 mm is voldoende.

Stap 3

Nadat het papier-maché droog is, snijdt u gaatjes voor de ogen en gebruikt u een boor om kleine gaatjes te maken volgens het patroon van het masker. Bedek vervolgens de binnenkant van de ooggaten met lappen zwart nylon - zodat uw ogen niet zichtbaar zijn wanneer u het masker opzet. Gebruik vervolgens de bouten om de elastische band vast te zetten die het masker op het hoofd houdt. Nu hoef je alleen nog maar het masker wit te schilderen en het sjabloon te gebruiken om rode markeringen te maken.

Aanbevolen: