Kerstboom: Laten We Zelf Speelgoed Maken Op Decemberavonden

Kerstboom: Laten We Zelf Speelgoed Maken Op Decemberavonden
Kerstboom: Laten We Zelf Speelgoed Maken Op Decemberavonden

Video: Kerstboom: Laten We Zelf Speelgoed Maken Op Decemberavonden

Video: Kerstboom: Laten We Zelf Speelgoed Maken Op Decemberavonden
Video: Onze Zingende Kerstboom 2024, April
Anonim

De kerstboom is het belangrijkste kenmerk van het nieuwjaarsfeest. Echt of kunstmatig, in elk gezin is het op zijn eigen manier aangekleed. Doe-het-zelf speelgoed geeft de boom een speciale charme.

Kerstboom: laten we zelf speelgoed maken op decemberavonden
Kerstboom: laten we zelf speelgoed maken op decemberavonden

Het maken van kerstversieringen kan een van de familietradities worden. Kinderen nemen met veel plezier deel aan een “creatieve workshop” waar ze hun wildste fantasieën kunnen verwezenlijken.

Het materiaal voor de vervaardiging van kerstboomversieringen kunnen kartonnen dozen van sap of zuivelproducten zijn. Bedek ze met een lichte doek of plak ze vast met gekleurd papier, en je hebt blanco's voor grappige dieren. De verbeeldingskracht van jonge ambachtslieden zal je vertellen welke elementen aan elke blanco moeten worden toegevoegd. Bevestig veters, linten of glanzende regenlussen aan het speelgoed en klaar is de Fun Zoo-set. Je kunt ook gewone houten wasknijpers gebruiken om speelgoed aan de boom te bevestigen.

Kerstdecoraties kunnen gemaakt worden van dik karton. Laat de kinderen er sneeuwvlokken, sterren in verschillende vormen op tekenen, en de volwassenen gebruiken een administratief mes om het uit te snijden. Na het kleuren van de producten, bestrijk ze met lijm en bestrooi ze met glitters of gehakt klatergoud. Dergelijke decoraties zullen feestelijk schitteren bij het licht van kaarsen of guirlandes.

Contourdecoraties van klatergoud zijn niet moeilijk te vervaardigen. Steek dunne flexibele draad in klatergoud van verschillende lengtes en vorm naar wens.

Een verscheidenheid aan speelgoed voor de kerstboom kan van stof worden genaaid en gevuld met watten of een ander lichtgewicht vulmiddel. Gebruik kralen, kralen, pailletten, enz. om dit speelgoed te versieren.

Een traditionele handgemaakte kerstboomversiering is een slinger. De eenvoudigste is van stroken gekleurd papier. Zo'n ketting kan door het hele gezin worden samengesteld en worden gebruikt om niet alleen de kerstboom, maar ook het appartement te versieren.

Voor een complexere slinger vouw je een strook gekleurd papier van 5-7 centimeter breed met een accordeon. Teken met een eenvoudig potlood het gewenste patroon en knip langs de omtrek. Zorg ervoor dat de vouwlijnen niet worden doorgesneden. Rol de strook voorzichtig uit. Als je meerdere van dergelijke blanco's aan elkaar lijmt, krijg je een lange gekleurde slinger. Bovendien kan op dezelfde manier een felicitatie-inscriptie worden gemaakt.

Zelfgemaakt speelgoed maakt je boom uniek. En met een ontwerpbenadering wordt het belangrijkste kenmerk van het nieuwe jaar het kunstwerk van een auteur.

Aanbevolen: