Hoe Maak Je Zoutdeeg Kerstboomversieringen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Zoutdeeg Kerstboomversieringen
Hoe Maak Je Zoutdeeg Kerstboomversieringen

Video: Hoe Maak Je Zoutdeeg Kerstboomversieringen

Video: Hoe Maak Je Zoutdeeg Kerstboomversieringen
Video: Zoutdeeg maken - Het recept u0026 tips om het te bakken, versieren en ermee te knutselen 2024, April
Anonim

Gezouten deeg wordt beschouwd als een uitstekend ambachtelijk materiaal. Op de vooravond van nieuwjaar en kerst kun je er originele kerstboomversieringen en souvenirs van maken. Zowel een volwassene als een kind van elke leeftijd kunnen deegambachten beeldhouwen.

Hoe maak je zoutdeeg Kerstboomversieringen
Hoe maak je zoutdeeg Kerstboomversieringen

Het is nodig

  • Voor de test:
  • Meel - 2 kopjes;
  • Zout - 1 glas;
  • Water - 250 g.
  • Voor decoratie:
  • Koekjesvormen;
  • Pailletten, kralen, schelpen, knopen en meer.

instructies:

Stap 1

Om zout sierdeeg te maken, moet je alle ingrediënten combineren en de samenstelling grondig mengen. Deze spannende activiteit kunt u aan kinderen toevertrouwen. Bereidheid wordt bepaald door consistentie, het deeg moet goed gevormd zijn.

Stap 2

Als de samenstelling afbrokkelt, moet je wat meer water toevoegen. In het geval van verhoogde viscositeit, plakkerigheid, wordt aanbevolen om meer bloem toe te voegen. Je kunt van het voorbereide deeg een bal vormen en met je vinger deuken maken. Als de vorm behouden blijft, is het deeg geschikt om te beeldhouwen.

Stap 3

Om ervoor te zorgen dat het deeg niet aan je handen plakt en niet snel uitdroogt, is het raadzaam om er twee eetlepels plantaardige olie in te gieten.

Stap 4

Om kerstboomversieringen met je eigen handen te maken, kun je koekjes uitstekers gebruiken door figuren uit te snijden op een voorgerold deeg.

Beeld
Beeld

Stap 5

Vervolgens moeten de ambachten worden versierd. Je kunt sieraden versieren met kralen, knopen, schelpen, glitters. De laatste worden op een lijmlaag aangebracht, de eerste zijn eenvoudig genoeg om in het deeg te drukken.

Beeld
Beeld

Stap 6

Met een cocktailrietje kun je gaten maken en er heldere linten en touwtjes in steken.

Beeld
Beeld

Stap 7

Met een permanente marker of gouache kunnen gedroogde sieraden worden overschilderd.

Stap 8

De gebeeldhouwde producten worden aan de lucht of in de oven gedroogd. Als er plastic elementen werden gebruikt voor decoratie, kunnen figuren niet in de oven worden geplaatst.

Aanbevolen: