Zo Versier Je Je Huis Niet Voor Het Nieuwe Jaar: 10 Tips

Inhoudsopgave:

Zo Versier Je Je Huis Niet Voor Het Nieuwe Jaar: 10 Tips
Zo Versier Je Je Huis Niet Voor Het Nieuwe Jaar: 10 Tips

Video: Zo Versier Je Je Huis Niet Voor Het Nieuwe Jaar: 10 Tips

Video: Zo Versier Je Je Huis Niet Voor Het Nieuwe Jaar: 10 Tips
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, April
Anonim

Het lijkt erop dat het versieren van een huis voor het nieuwe jaar zo'n elementair en zelfs vertrouwd proces is, dat van jaar tot jaar wordt uitgevoerd. Maar ook hier kunnen een aantal fouten worden gemaakt, die uiteindelijk de feestelijke sfeer negatief kunnen beïnvloeden. Met welke nuances moet rekening worden gehouden bij het maken van een nieuwjaarsdecor?

Zo versier je je huis niet voor het nieuwe jaar: 10 tips
Zo versier je je huis niet voor het nieuwe jaar: 10 tips

Wanneer u beslist hoe u uw huis voor het nieuwe jaar inricht, moet u vertrouwen op uw eigen smaak, op de mogelijkheden. De rol wordt gespeeld door het kleurenpalet van het interieur; er moet rekening worden gehouden met de afmetingen van het appartement/huis. En natuurlijk mogen we de banale veiligheidsmaatregelen niet vergeten. Als u de kwestie van interieurdecoratie voor de wintervakantie achteloos en zonder inspiratie benadert, kunt u het feit onder ogen zien dat nieuwjaarsdecoraties geen vreugde zullen brengen. En het proces zelf zal geen positieve gevoelens oproepen. Je moet hier niet haasten, je moet van tevoren nadenken waar je de boom voor het nieuwe jaar moet zetten, welk speelgoed je moet kiezen, enzovoort. Er zijn een aantal dingen die u moet vermijden bij het voorbereiden van uw huis op de feestdagen.

Hoe versier je het interieur niet voor het nieuwe jaar?

  1. Beperk je niet tot slechts één kamer in een appartement/huis. Natuurlijk moet de hoofdruimte waar de directe vergadering van het nieuwe jaar zal plaatsvinden, zo elegant en feestelijk mogelijk zijn. Het is echter de moeite waard om ook een beetje magie naar andere delen van het huis te brengen. Je mag bijvoorbeeld de slaapkamer niet negeren. Als je dit gebied niet erg wilt versieren, kun je je alleen beperken tot aromatische nieuwjaarskaarsen, een slinger.
  2. Het wordt niet aanbevolen om slechts één kleur in het nieuwjaarsdecor te gebruiken. Natuurlijk kan zo'n beknoptheid origineel zijn, maar het is beter om het kleurenpalet te verdunnen. Dus als u bijvoorbeeld blauw als basis neemt, kunt u de verschillende tinten, tonen en halftonen kiezen. Dan zal het feestelijke interieur van het huis op een nieuwe manier schitteren.
  3. Overdrijf het niet met een overvloed aan rood. Deze toon wordt als de meest nieuwjaarstint beschouwd, de rode kleur creëert een sfeer die velen associëren met de kindertijd. Het overmatige gebruik ervan in sieraden kan uiteindelijk echter de emotionele achtergrond negatief beïnvloeden. Het feit is dat rood een zeer krachtige kleur is, het heeft een zeer sterk effect op de menselijke psyche. Als er veel elementen van zo'n toon in de buurt zijn, kun je geleidelijk agressie, prikkelbaarheid, nervositeit gaan voelen. Je moet niet veel rood in de kinderkamer brengen, omdat deze kleur lichamelijke activiteit stimuleert, het zenuwstelsel irriteert, woede-uitbarstingen bij een kind kan veroorzaken of slapeloosheid kan veroorzaken.
  4. Veiligheidsmaatregelen zijn iets dat niet mag worden vergeten bij het aankleden van een appartement / huis voor het nieuwe jaar. Je moet een kerstboom - natuurlijk of kunstmatig - niet versieren met echte kaarsen, waarvan de lichten gemakkelijk de naalden in brand kunnen steken. Slingers mogen niet dag en nacht aanstaan, vooral goedkope modellen. De draden van de zaklampen moeten goed worden verborgen en vastgezet, zodat ze niet onder je voeten vallen.
  5. Het is niet aan te raden om tientallen verschillende stijlen te mixen in een nieuwjaarsinterieur. Feestelijk speelgoed wordt gemaakt van verschillende materialen, van plastic tot hout of papier. Het is beter om één richting te kiezen, bijvoorbeeld om een nieuwjaarsinterieur van het huis te creëren met glazen speelgoed.
  6. Het is noodzakelijk om af te zien van het gebruik van oude dingen in het decor. Sjofel of volledig gehavend kerstboomspeelgoed, een versleten serpentijn, bezoedeld klatergoud - dit alles zal geen nieuwjaarsstemming creëren. Zelfs als deze items erg duur zijn, is het het beste om ze te vervangen door nieuw speelgoed en sieraden. Op zijn minst mogen de oude elementen van het feestelijke decor zeker niet de achtergrond van de rest van de decoraties domineren.
  7. In alles moet je weten wanneer je moet stoppen: overdrijf het niet met het nieuwjaarsdecor thuis. Als je alle opties voor beeldjes en decoratieve ornamenten in de kamer blootlegt, een feestelijke boom ophangt met tientallen verschillende soorten speelgoed, dan zal dit de indruk van chaos wekken, het ziet er luguber uit. Bovendien moet u het gewicht van de decoraties die zich op de nieuwjaarsboom bevinden zorgvuldig in de gaten houden, zodat ze niet erg massief en zwaar zijn. Anders kan de boom op het meest ongelegen moment kantelen of zelfs instorten.
  8. Het is niet nodig om een kerstboom, vooral een grote en erg donzige, in het midden van de kamer te plaatsen, vooral als de kamer zelf klein is. Op zo'n plaats zal de nieuwjaarsboom interfereren en 'noodsituaties' creëren. Voor de boom moet je zorgvuldig een plaats kiezen zodat deze in zicht is, maar tegelijkertijd niet interfereert.
  9. Bij het decoreren van een nieuwjaarstafel kun je geen oud tafelkleed kiezen, zeker niet een die totaal niet in maat past. Bovendien mag tafeldecoratie in het algemeen niet in strijd zijn met de rest van het decor in de kamer.
  10. In een donker interieur hoef je niet hetzelfde donkere nieuwjaarsdecor te gebruiken. Het wordt ook niet aanbevolen om dergelijke kamers in een "koude stijl" te decoreren: gebruik overvloedig witte, blauwe, lichtpaarse, zilveren kleuren. Anders ziet de kamer eruit als een ijsgrot en is er misschien geen spoor van de feeststemming. Maar een warm en licht interieur kan zo worden ingericht dat er nieuwe kleurtonen, accenten, heldere elementen aan worden toegevoegd.

Aanbevolen: