Hoeveel Geld Te Geven Voor Een Bruiloft

Inhoudsopgave:

Hoeveel Geld Te Geven Voor Een Bruiloft
Hoeveel Geld Te Geven Voor Een Bruiloft

Video: Hoeveel Geld Te Geven Voor Een Bruiloft

Video: Hoeveel Geld Te Geven Voor Een Bruiloft
Video: WAT KOST EEN BRUILOFT? | DE HUISMUTS | WEDDING SPECIAL 2024, Mei
Anonim

Zeker, sommigen van jullie, die werden uitgenodigd voor een bruiloft, vroegen zich af over het kiezen van een geschenk. Het is veilig om aan te nemen dat uw keuze op geld is gevallen, aangezien de meeste genodigden ze als presentatie kiezen.

Hoeveel geld te geven voor een bruiloft
Hoeveel geld te geven voor een bruiloft

Hoe het minimumbedrag van een contant cadeau voor een bruiloft te berekenen?

Ongetwijfeld, bij het kiezen van geld als geschenk voor een bruiloft, rijst de vraag naar het bedrag scherp. Hoeveel geld is beter om cadeau te doen aan pasgetrouwden? Er zijn geen duidelijke antwoorden en exacte bedragen, het hangt allemaal af van veel factoren, bijvoorbeeld van waar de pasgetrouwden wonen, het zijn gewoon vrienden of familieleden, en als familieleden, hoe dicht je bij hen bent. Maar allereerst wordt het bedrag van de gift bepaald op basis van de financiële mogelijkheden van de schenker.

Als de pasgetrouwden in een klein dorp of stadje wonen, lijkt duizend roebel misschien een goed bedrag, maar voor inwoners van regionale steden kan zo'n geschenk heel bescheiden zijn.

In Russische steden is het heel normaal om ongeveer twee of drieduizend roebel van één persoon te geven, en 4-6 duizend roebel van een paar.

Aangezien het prijsniveau in grote steden zoals Moskou en St. Petersburg anders is, zou het leuk zijn om de lat hoger te leggen naar 5-15 duizend roebel of meer. Geef in Oekraïne meestal 1-2 duizend hryvnia, je kunt 500 doneren, als het familielid niet erg dichtbij is. In kleine nederzettingen geven ze vaak het minimumbedrag - 100 hryvnia elk.

Het minimale bedrag kan worden gedoneerd door klasgenoten, verre familieleden en buren.

Nadat u ongeveer heeft geleerd hoeveel een bruiloftsbanket per persoon kost, en dit met de helft te vermenigvuldigen, kunt u het minimale geldelijke geschenk berekenen. Natuurlijk heeft iedereen andere kosten voor een bruiloft: sommigen huren een boot of een huis buiten de stad, terwijl anderen de dag van het stichten van een gezin vieren in een goedkoop en gezellig café of zelfs thuis.

Trouwen met familie

De bruiloft van je geliefde nicht, die voor je ogen is opgegroeid, is geen reden om te sparen, het minimumbedrag kan aan je neef worden gepresenteerd als je hem meerdere keren in je leven hebt gezien. Indien mogelijk kunt u uw broer of zus 10-15 duizend roebel geven, en kinderen en kleinkinderen - alles wat is verzameld voor deze belangrijke gebeurtenis.

Een geschenk van ouders zou, volgens een van de onuitgesproken regels, aanzienlijk meer moeten zijn dan het bedrag dat de meest gulle gast als geschenk investeert. Een neef, die onlangs moeder is geworden, zal waarschijnlijk niet meer dan drieduizend uit het gezinsbudget kunnen toewijzen, maar een respectabele oom kan zijn geliefde neef zelfs 50 duizend roebel geven, zichzelf een breed gebaar toestaan.

In het geval van ernstige financiële moeilijkheden hoeft u zich geen zorgen te maken over het bedrag van het geschenk, wetende dat een persoon momenteel niet in staat is om een grote hoeveelheid geld te geven, is het onwaarschijnlijk dat iemand hem zal veroordelen. Je kunt een beetje vals spelen, zodat je na de bruiloft van iemand anders niet "op de bonen" blijft en het grootste bedrag meeneemt dat je kunt geven en kijk hoeveel andere gasten zullen geven, je hoeft waarschijnlijk niet alles te geven het geld.

Aanbevolen: