Hoeveel Geld Wordt Er Gegeven Voor Een Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoeveel Geld Wordt Er Gegeven Voor Een Bruiloft?
Hoeveel Geld Wordt Er Gegeven Voor Een Bruiloft?

Video: Hoeveel Geld Wordt Er Gegeven Voor Een Bruiloft?

Video: Hoeveel Geld Wordt Er Gegeven Voor Een Bruiloft?
Video: Get glam with me voor een bruiloft | Beautygloss 2024, April
Anonim

Stel je voor dat je bent uitgenodigd voor een bruiloft, maar je hebt geen tijd om een cadeau te kopen. Het is zelfs mogelijk dat u de pasgetrouwden niet zo goed kent en niet zo'n cadeau voor hen kunt kiezen waar ze blij mee zullen zijn. In dit geval zou de beste optie zijn om geld te presenteren. Maar dan rijst de vraag welk bedrag je beter kunt geven voor een bruiloft.

Hoeveel geld wordt er gegeven voor een bruiloft?
Hoeveel geld wordt er gegeven voor een bruiloft?

Geld als huwelijkscadeau

De hoogte van het cadeau is een zeer gevoelige kwestie, aangezien veel zal afhangen van uw financiële mogelijkheden, maar ook van wie er precies gaat trouwen.

In principe hoef je helemaal niet naar een bruiloft als onbekende mensen gaan trouwen, en de uitnodiging was hoogstwaarschijnlijk formeel.

Als je wordt uitgenodigd voor de bruiloft van de meest dierbare mensen, zal je aanwezigheid waarschijnlijk veel belangrijker voor hen zijn, en niet hoeveel je geeft.

In het tweede geval moet u zich niet al te veel zorgen maken over de hoeveelheid geld als de bruiloft niet te groot wordt gepland. Het belangrijkste is om een geschenk te geven vanuit een zuiver hart en met een vriendelijke ziel. Pasgetrouwden zullen zo'n cadeau zeker waarderen. Vergeet bovendien niet dat het nu in de mode is om geld te geven, daarom zullen met zo'n geschenk hoogstwaarschijnlijk nog een aantal gasten komen. Daarom kan zelfs een klein bedrag veranderen in een grote geldelijke bijdrage wanneer alle geldelijke geschenken worden gecombineerd.

Is het überhaupt de moeite waard om geld te geven voor een bruiloft?

Tot voor kort was het niet gebruikelijk om geldgeschenken te geven. Dergelijke geschenken werden als twijfelachtig beschouwd en konden de helden van de gelegenheid in verlegenheid brengen. Nu verheugen de pasgetrouwden zich echter wanneer ze geld voor de bruiloft krijgen, omdat ze het zelf kunnen besteden aan wat ze het meest nodig hebben.

Als de pasgetrouwden niet conservatief zijn en het geldgeschenk voor niemand een probleem is, blijft het om het probleem met het bedrag op te lossen. Stel jezelf eerst voor in de plaats van de pasgetrouwden. Ze zullen hun eigen manier van leven moeten creëren, waarin nog niets is. Het allereerste dat de pasgetrouwden nodig hebben, zijn kleine en grote huishoudelijke apparaten. Je zou het in principe zelf kunnen kopen, maar ook andere gasten kunnen zo'n cadeau doen.

Misschien hebben de pasgetrouwden verschillende gedoneerde stofzuigers, maar geen enkele wasmachine, en omgekeerd. Daarom is het beter om het bedrag te geven dat u aan dit of dat cadeau zou kunnen besteden.

Een andere optie is ook mogelijk. Als u de pasgetrouwden goed genoeg kent, kunt u hun geschatte huwelijkskosten te weten komen. In dit geval is het eenvoudig om het bedrag van de gift te bepalen. Maar vergeet niet dat er extra kosten mogelijk zijn voor verschillende geldprijzen, bijvoorbeeld voor het uitkopen van stukken van een bruidstaart. Symbolische geldinzamelingen "voor luiers" zijn ook niet ongewoon.

Meestal geven mensen ongeveer 5000 roebel voor een bruiloft. Als u met financiële mogelijkheden een groter bedrag kunt uitgeven, kunt u 10 of 15 duizend roebel doneren. Rijke familieleden van pasgetrouwden geven soms zelfs 50 duizend. Dergelijke cijfers zijn alleen afhankelijk van de dikte van de portemonnee van de donor.

Aanbevolen: