Hoe Een Bruiloft Petticoat Te Naaien

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bruiloft Petticoat Te Naaien
Hoe Een Bruiloft Petticoat Te Naaien

Video: Hoe Een Bruiloft Petticoat Te Naaien

Video: Hoe Een Bruiloft Petticoat Te Naaien
Video: Naaien van het trouwkorset. 2024, April
Anonim

Er uitzien als een echte prinses op je bruiloft is waar de meeste meisjes van dromen. En wat is een prinses zonder een pluizige jurk? Om je outfit net zo te laten zijn, moet je zorgen voor een petticoat of petticoat, die de trouwjurk het gewenste silhouet zal geven. Je kunt een petticoat kopen, maar het is veel praktischer en interessanter om hem zelf te naaien. Dit is helemaal niet moeilijk om te doen.

Hoe een bruiloft petticoat te naaien
Hoe een bruiloft petticoat te naaien

Noodzakelijk

  • - witte tule;
  • - wit calico;
  • - duurzame synthetische draden om te naaien;
  • - naaimachine;
  • - vlecht;
  • - knopen en haken.

instructies:

Stap 1

Kies het juiste materiaal. Meestal worden petticoats genaaid van tule - een synthetische stof met een gaasstructuur. Als je jurk is gemaakt van zwaar satijn of taft, kies dan een stijve tule - deze blijft goed in vorm. Een jurk van fijne zijde vereist een petticoat van zacht mesh die niet uitpuilt en het silhouet bederft. Als je jurk wordt geleverd met een petticoat met ringen, kun je er een extra petticoat van zachte tule overheen dragen. Dan komt het reliëf van de ringen niet door onder de jurk.

Stap 2

Het patroon van de bruiloft petticoat is heel eenvoudig. Het is gebaseerd op een A-vormige onderrok, waarop franjes van dezelfde breedte zijn genaaid, maar van verschillende lengtes. De kortste volant zit in de taille, de langste aan de zoom van de rok.

Stap 3

Wanneer u begint met naaien, meet u de lengte van de trouwjurk. De petticoat moet enkele centimeters korter zijn. Bepaal de gewenste breedte van de petticoats - de lengte van toekomstige ruches hangt hiervan af. Meet je taille.

Stap 4

Begin met snijden. Maak een patroon voor de basisrok. Het kan een halfzon zijn, vier of zes bladen. De rok is gesneden uit tule of calico. De laatste optie heeft de voorkeur - het stijve gaas zal de kousen niet scheuren. Laat een spleet in de buurt van de taille voor de sluiting. De petticoat kan worden vastgemaakt met knopen of haken. Naai voor extra veiligheid lange banden om rond uw middel te binden.

Stap 5

Knip de ruches van tule uit. De lengte van elk is verstelbaar afhankelijk van de gewenste pracht van de rok. De onderste ruche moet ongeveer drie keer breder zijn dan de basis van de petticoat. De breedte van de ruches is optioneel. Strakke ruches geven de rok een ronding en meer volume, maar ze kunnen uitpuilen onder de dunne stof van de jurk. Langere vormen een glad silhouet van de bel, maar geven geen overmatige pracht. Voor een petticoat heb je 3 tot 8 rijen ruches nodig.

Stap 6

Begin met het in elkaar zetten van de petticoat. Naai elke franje aan de smalle kant om een ring te vormen. Naai de langste rand met de machine met de maximale steeklengte. Begin met het verzamelen van de stof door de draad er voorzichtig door te trekken en de vouwen gelijkmatig met uw handen te verdelen.

Stap 7

Nadat u de gewenste breedte heeft bereikt, maakt u de langwerpige draden vast door verschillende knopen te leggen. Verwerk alle gesneden ruches op dezelfde manier. Rijg of speld ze op de rok zodat de rand van de bovenste franje 4-5 centimeter onder de naad van de volgende valt.

Stap 8

Probeer een petticoat met een trouwjurk. Loop door de kamer - de petticoat mag niet verstrikt raken in de benen. Als u het ongemakkelijk vindt om te bewegen, kunt u een verzwaringsmateriaal in de onderkant van de franje naaien - een ring van de vereiste maat of flexibele draad. Om dit te doen, vouwt u de zoom van de franje op en naait u een smal trekkoord vast. Rijg de draad erin. De petticoat is klaar.

Aanbevolen: