Hoe Een Dinosauruskostuum Voor Een Kind Te Naaien?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dinosauruskostuum Voor Een Kind Te Naaien?
Hoe Een Dinosauruskostuum Voor Een Kind Te Naaien?

Video: Hoe Een Dinosauruskostuum Voor Een Kind Te Naaien?

Video: Hoe Een Dinosauruskostuum Voor Een Kind Te Naaien?
Video: 10 Dinosaurussen In Het Echt Op Camera Vastgelegd 2024, April
Anonim

Wanneer een kind op de kleuterschool of op school een nieuwjaarsvakantie heeft, een gemaskerd bal, heeft hij een kostuum nodig. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een kant-en-klare outfit te kopen, dus je kunt proberen om het zelf te maken. Een van de originele transformatie-opties is een dinosauruskostuum.

Hoe een dinosauruskostuum voor een kind te naaien?
Hoe een dinosauruskostuum voor een kind te naaien?

Stekels en staart. Pak van oude kleren

De eenvoudigste manier is om een babydinosauruskostuum te naaien van een bestaand kostuum in een geschikte kleur. Een oud overbodig fleecepak, bestaande uit een broek en een jas met capuchon, is ideaal. Je kunt elke kleur kiezen die je het leukst vindt, maar voor maximale gelijkenis met een dinosaurus heeft groen de voorkeur.

Als er geen geschikt kostuum is, kun je het goedkoopste in de winkel kopen - het kost in ieder geval veel minder dan het kopen van een kant-en-klaar kostuum of het op bestelling naaien.

Om van een gewoon kostuum een drakenoutfit te maken, volstaat het om er spikes en een staart aan te naaien. De spikes moeten beginnen vanaf de bovenkant van de kap, naar beneden gaan en overgaan in de staart. Doornen kunnen op twee manieren worden genaaid: van een dicht materiaal, zoals vilt, zodat ze staan en niet in verschillende richtingen vallen. Of maak ze volumineus - naai een doorn van twee stukken stof in de vorm van een driehoek en vul deze met watten of opvulpolyester.

Je kunt zelfs alleen een trui met een capuchon gebruiken, het ziet er op zichzelf ook erg indrukwekkend uit en het kind zal er blij mee zijn.

Express optie. alleen staart

Een andere optie voor het kostuum is om alleen de staart te naaien. Het moet volumineus, massief en helder zijn om de aandacht te trekken, omdat er geen andere elementen zijn.

Aangezien het enige deel van dit dinosauruskostuum de staart is, is het het beste om het te versieren en het zo helder, pakkend en glanzend mogelijk te maken.

Om een staart te naaien, heb je dicht materiaal nodig. Ideaal is een fleece in een felle kleur. Er moeten twee driehoeken uit de stof worden gesneden, zodat het werkstuk qua vorm op een kegel lijkt. Het is noodzakelijk om twee driehoeken te naaien en te vullen met een beschikbare vulstof - bijvoorbeeld polyester opvulling, en vervolgens een riem aan de staart te naaien. De riem is het beste gemaakt van hetzelfde materiaal als de staart zelf. Het is ook belangrijk om te onthouden over de spikes op de staart. Ze kunnen op dezelfde manier worden genaaid als de staart zelf en gevuld met dezelfde vulstof, of u kunt er een dichtere stof voor kiezen. Het is belangrijk om te onthouden dat de grootte van de stekels naar de punt van de staart moet afnemen - zodat de grootste ruggengraat zich aan de basis bevindt en de kleinste aan de punt. Het is beter om de kleur van de stof te kiezen omdat deze zoveel mogelijk moet contrasteren met de kleur van de staart.

Om de staart er zo elegant mogelijk uit te laten zien, kun je een tekening maken, waarvoor je glitters kunt gebruiken die schubben, kralen, linten en andere accessoires nabootsen.

Jumpsuit uit één stuk

Deze methode is de moeilijkste en meest tijdrovende - het naaien van een dinosauruskostuum in een jumpsuit uit één stuk met een capuchon en een staart met een ritssluiting in het midden. Hiervoor is een patroon nodig. Je kunt het proberen te vinden in een naaimagazine zoals Burda.

Om het kind het nieuwe jaar te laten onthouden, moet je proberen het dinosauruskostuum mooi en ongewoon te maken. Als je een van de opties als sjabloon neemt en je eigen ideeën toevoegt, wordt de dinosaurus uniek.

Aanbevolen: