Hoe Is Het Feest Van St. Patrick Ontstaan?

Inhoudsopgave:

Hoe Is Het Feest Van St. Patrick Ontstaan?
Hoe Is Het Feest Van St. Patrick Ontstaan?

Video: Hoe Is Het Feest Van St. Patrick Ontstaan?

Video: Hoe Is Het Feest Van St. Patrick Ontstaan?
Video: St. Patrick's Day: Bet You Didn't Know | History 2024, April
Anonim

Saint Patrick wordt beschouwd als de patroonheilige van Ierland. Op 17 maart vieren de Ieren elk jaar de dag van hun patroonheilige. Betrouwbare gegevens over de oorsprong van St. Patrick is er niet, volgens de fragmentarische informatie die historici hebben gevonden, wordt algemeen aangenomen dat hij uit een Engels, zeer religieus gezin kwam. Patrick's grootvader en vader waren biechtvaders …

Hoe is het feest van St. Patrick ontstaan?
Hoe is het feest van St. Patrick ontstaan?

instructies:

Stap 1

Volgens de overlevering werd Patrick op 16-jarige leeftijd ontvoerd en als slaaf gekocht door een Ierse landeigenaar. Gedurende 6 lange jaren hoedde hij schapen en bad dagelijks waanzinnig om bevrijding uit de slavernij en om geduld om op deze dag te wachten. Verder zegt de legende dat Patrick op een nacht een stem hoorde die hem ertoe aanzette te vluchten. De jongeman nam de woorden die hij hoorde als een bevel tot actie, begaf zich naar de zee en zag een schip op de rede staan. Patrick vroeg de kapitein hem mee te nemen.

Stap 2

Bij aankomst in zijn vaderland, in Engeland, realiseerde Patrick zich dat hij een diepgelovig christen was, begon hij zich te verdiepen in religieuze dogma's, bracht hij verschillende jaren door in Galilese kloosters, waar hij naar verluidt tot bisschop werd gewijd. St. Patrick wijdde zich aan zendingswerk en voerde soms tot honderd keer per dag het doopritueel uit. Zijn vurige toespraken en desinteresse moedigden de Ieren aan zich tot het katholicisme te bekeren. Predikend onder de heidenen, St. Patrick kon aan de hand van het voorbeeld van een klaver (klaver) de essentie van het christendom uitleggen: het geloof in de Drie-eenheid van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Binnenkort wordt het klavertje drie het symbool van Ierland.

Stap 3

Een van de mooiste legendes zegt dat St. Patrick heeft met zijn standvastigheid en geloof alle slangen uit Ierland verdreven, maar dit is hoogstwaarschijnlijk een allegorie, aangezien er in Ierland per definitie geen slangen waren vanwege het klimaat. De verdrijving van slangen symboliseert de verdrijving van de heidense druïdische god Cernunos, die werd afgebeeld als een grote slang.

Stap 4

Voor het verschijnen van St. Patrick in Ierland waren er al christelijke missionarissen, maar St. Patrick bleef in de herinnering van de Ieren als een ijverige katholiek en uitvoerder van verschillende wonderen. Daarom is de dag van de dood van St. Patrick's Day - 17 maart wordt al eeuwenlang op grote schaal gevierd in Ierland. Voorheen was het een puur religieuze feestdag, waarbij alle kroegen gesloten waren, liturgieën en missen werden opgedragen in kathedralen. Gelovigen brachten hun tijd door in gebeden van berouw.

Stap 5

Na verloop van tijd, het feest van St. Patrick kreeg steeds meer een seculier imago, werd steeds meer een nationale feestdag en alleen diepgelovige katholieken beginnen de feestdag met een kerkdienst in de kathedraal.

Stap 6

Over de hele wereld is St. Patrick wordt beschouwd als een gerespecteerde heilige. In Ierland, overal op St. Patrick's Day worden volksfeesten gehouden met processies in klederdracht. De Ieren dragen kilts, volgens het patroon van de kooi kan men bepalen tot een of andere clan te behoren. De mensen zingen en dansen opruiende jig. De stoet van doedelzakorkesten maakt een absoluut verbluffende indruk.

Stap 7

De Verenigde Staten beweren al de eerste te zijn die St. Patrick, bewerend dat de eerste processie ter ere van deze dag plaatsvond in New York en Boston in 1762. Ierse historici verklaren het houden van deze processie door het feit dat er in deze steden grote diaspora's waren van Ieren die de straat op gingen uit protest tegen Engeland. In die tijd stond Ierland al onder het juk en de heerschappij van Engeland.

Aanbevolen: