Hoe Kom Je Bij Het Feest Van De Maagd Van Carmen De Chincha In Peru

Hoe Kom Je Bij Het Feest Van De Maagd Van Carmen De Chincha In Peru
Hoe Kom Je Bij Het Feest Van De Maagd Van Carmen De Chincha In Peru

Video: Hoe Kom Je Bij Het Feest Van De Maagd Van Carmen De Chincha In Peru

Video: Hoe Kom Je Bij Het Feest Van De Maagd Van Carmen De Chincha In Peru
Video: El Carmen 011 2024, Mei
Anonim

Peru is een oud land van de Inca's, rijk aan nationale tradities en kleurrijke feestdagen. Een daarvan is de Dag van de Maagd van Carmen de Chincha, ter ere waarvan echte feesten worden georganiseerd, over de hele wereld bekend als het straatvolkmuziekfestival "Festival de Virgen del Carmen".

Hoe kom je bij het feest van de Maagd van Carmen de Chincha in Peru
Hoe kom je bij het feest van de Maagd van Carmen de Chincha in Peru

Elk jaar komen medio juli toeristen naar Peru om een van de kleurrijkste straatfestivals ter wereld bij te wonen - het muziekfestival ter ere van de Maagd van Carmen de Chincha. Het is een van de meest gerespecteerde heiligen in Peru en wordt beschouwd als de patrones van de mestizo. Daarom wordt de vakantie gehouden in de stad Paucartambo, gelegen in de buurt van Cusco, waar veel Afro-Peruvianen wonen. Volksgroepen uit het hele land komen hier om feest te vieren.

De Dag van de Maagd van Carmen de Chincha wordt beschouwd als 16 juli, maar de festiviteiten duren drie dagen (van 16 juli tot 18 juli). Op dit moment roepen gelovigen hun voorbidder aan, bedanken haar voor de zegen van het voorgaande jaar en vragen om gezondheid en voorspoed in de toekomst.

De belangrijkste vieringen ter ere van de heilige vinden plaats op het centrale plein, waar twee groepen muzikanten en een koor optredens van liederen van de Quechua-indianen. En mensen gekleed in kostuums en maskers voeren volksdansen uit.

Tegenwoordig vinden de carnavalsoptochten "Mamacha del Carmen" plaats op de straten met de traditionele festivalkarakters "sagra" (demonen), "qoyacha" (koninginnetjes) en "doctorcitos" (kleine dokters). Er wordt vuurwerk afgestoken, er klinken nationale melodieën en iedereen danst in het rond.

Maar de belangrijkste gebeurtenis op de dag van Carmen de Chincha is de herdenking van de doden. Drukke processies haasten zich door de straten naar de begraafplaats om de nagedachtenis van hun voorouders te eren.

Je kunt het festival ter ere van de Maagd van Carmen bezoeken door een tour in Peru te kopen of zelf het land te bezoeken. Er is geen directe vlucht naar Peru, dus de vlucht wordt meestal gemaakt vanuit Moskou via Madrid, Amsterdam of Parijs. Vluchten van internationale luchtvaartmaatschappijen landen in de hoofdstad van Peru - Lima. Vanaf daar moet je met een ander vliegtuig naar de oude hoofdstad van de Inca's - de stad Cusco, van waaruit je een bus kunt nemen naar het festivalstadje Paucartambo.

Extra kosten tijdens de vlucht naar Peru - belasting van 30 USD. (te betalen voor de paspoortcontrole) en $ 6. (voor binnenlandse vlucht).

Voor Russische toeristen is een visum voor Peru niet vereist als de verblijfsduur in het land niet langer is dan 90 dagen. Maar de verblijfsduur in Peru kan worden verlengd door contact op te nemen met de migratiedienst. Hiervoor moet je een paspoort hebben dat 6 maanden geldig is.

Aanbevolen: