Hoe Kom Je Bij Het Festival Ter Ere Van Lady Godiva

Hoe Kom Je Bij Het Festival Ter Ere Van Lady Godiva
Hoe Kom Je Bij Het Festival Ter Ere Van Lady Godiva

Video: Hoe Kom Je Bij Het Festival Ter Ere Van Lady Godiva

Video: Hoe Kom Je Bij Het Festival Ter Ere Van Lady Godiva
Video: Punjabi Mc - Mirza - Godiva Festival 2021 2024, April
Anonim

Zo'n levendig en gedenkwaardig karakter van het Engelse epos als de mooie dame Godiva kon natuurlijk niet anders dan kunstenaars, schrijvers en muzikanten inspireren. Er zijn veel bekende werken gebaseerd op deze prachtige legende. Het feest ter ere van Lady Godiva is het kenmerk geworden van de stad Coventry.

Hoe kom je bij het festival ter ere van Lady Godiva
Hoe kom je bij het festival ter ere van Lady Godiva

Coventry ligt in het hart van Engeland, in de West Midlands. Het is een vrij grote stad en een belangrijk cultureel centrum in Groot-Brittannië. Er zijn hier het hele jaar door genoeg toeristen, dus het hotelwezen is goed ontwikkeld: je kunt luxe kamers en zeer goedkope kamers vinden in hostels en tweesterrenhotels. Via internet kunt u vooraf kamers reserveren.

Coventry, de thuisbasis van het Lady Godiva Festival, ligt op de kruising van vele snelwegen, dus je kunt hier vanuit verschillende delen van het land komen. De snelweg M6 loopt van Londen naar Birmingham, deze passeert net ten noorden van de stad die je nodig hebt. M40 - In het zuiden, in het oosten ligt de drukke snelweg M1 die Leeds en de hoofdstad van Engeland met elkaar verbindt.

De dichtstbijzijnde passagiersluchthaven bij Coventry is Birmingham Airport, 20 kilometer naar het westen. Vanuit heel Europa, Azië en Amerika komen hier vliegtuigen aan. U hoeft alleen de vertrekdata uit Russische steden te verduidelijken en een ticket te boeken. Je kunt ook met de trein naar het festival komen, die van Londen naar Birmingham gaat.

De feestdag van Lady Godiva werd in 1678 gevierd door de inwoners van de oude Engelse stad Coventry. Dit festival wordt nog steeds jaarlijks op tien juli gehouden. Op het carnaval ter ere van Lady Godiva klinkt veel muziek en liederen uit die tijd, en 's avonds wordt er vuurwerk geregeld.

Alle festivaldeelnemers moeten gekleed gaan in 11e-eeuwse kostuums, sommige gedurfde deelnemers trekken Eve's outfit aan en verstoppen zich achter hun lange gouden krullen. In deze vorm beginnen ze de processie te paard, beginnend bij de ruïnes van de kathedraal en verder langs de route die volgens de legende door Lady Godiva zelf is gelegd.

De gasten van het carnaval strijden in verschillende wedstrijden, waarvan de meest populaire "The Best Lady of Godiva" is. Alle vrouwen en meisjes gekleed in 11e-eeuwse kostuums (of helemaal geen kostuum) en met lang gouden mooi haar kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.

Volgens sommige rapporten vonden de gebeurtenissen die als basis dienden voor het ontstaan van de legende plaats op 10 juli 1040. In geschreven bronnen werd het verhaal voor het eerst genoemd in 1188 door een monnik van het klooster van Sint Alban. In de 13e eeuw wilde koning Edward I meer weten over deze gebeurtenissen, toen werd vastgesteld dat ze plaatsvonden in 1057.

Volgens de legende leed de stad Coventry onder te hoge belastingen. De mooie vrouw van graaf Leofric, Godiva, probeerde haar man over te halen het loon te verlagen, maar hij was het daar lange tijd niet mee eens. Op een van de vele feesten begon de dame haar man opnieuw te smeken om de last voor de mensen te verminderen, hij, erg dronken, stemde toe, maar onder één vreemde voorwaarde - zijn vrouw moest naakt te paard door de straten van de stad rijden.

Tot verbazing van graaf Leofrica stemde Godiva toe. De inwoners van de hele stad hielden veel van hun gravin, dus op de dag dat de dame haar deel van de overeenkomst moest nakomen, waren de straten leeg en werden de luiken voor de ramen dichtgeslagen. Niemand, behalve haar man, zag Godiva naakt door de stad lopen. De graaf van zijn kant hield zich ook aan zijn woord, de belastingen werden verlaagd.

Aanbevolen: