Hoe Ziet Het Monument Ter Ere Van De Kus Van Barack En Michelle Obama Eruit?

Hoe Ziet Het Monument Ter Ere Van De Kus Van Barack En Michelle Obama Eruit?
Hoe Ziet Het Monument Ter Ere Van De Kus Van Barack En Michelle Obama Eruit?

Video: Hoe Ziet Het Monument Ter Ere Van De Kus Van Barack En Michelle Obama Eruit?

Video: Hoe Ziet Het Monument Ter Ere Van De Kus Van Barack En Michelle Obama Eruit?
Video: 27 Times Barack u0026 Michelle Obama Were #Relationship Goals | Marie Claire 2024, April
Anonim

In de wereld is er een enorm aantal van de meest uiteenlopende monumenten die historische gebeurtenissen en de persoonlijkheden van prominente figuren uit de cultuur, wetenschap, kunst en publieke figuren vereeuwigen. Onder de bonte verzameling van deze kunstvormen vallen degenen op die de romantische relatie tussen een man en een vrouw weerspiegelen. Onlangs kunnen de Verenigde Staten van Amerika ook bogen op zo'n monument, waar een monument verscheen ter ere van de eerste kus van president Obama en zijn vrouw.

Hoe ziet het monument ter ere van de kus van Barack en Michelle Obama eruit?
Hoe ziet het monument ter ere van de kus van Barack en Michelle Obama eruit?

De historische basis voor de installatie van het herdenkingsmonument in Chicago was het feit dat de huidige Amerikaanse president Barack Obama Michelle, die later zijn vrouw werd, voor het eerst kuste in 1989. Het evenement, dat de harten van twee jonge mensen verbond, vond plaats in de buurt van een ijssalon in de stad Chicago. Lokale media berichtten medio augustus 2012 dat op deze plek nu een granieten steen is geplaatst, waaraan een gedenkplaat is bevestigd met een citaat uit een interview dat Barack Obama gaf aan een van de populaire tijdschriften.

De president van de Verenigde Staten en zijn toekomstige vrouw ontmoetten elkaar een jaar eerder, in de zomer van 1988. Beiden werkten destijds voor een van de grootste advocatenkantoren in Chicago. Barack studeerde toen rechten en Michelle had al een reputatie opgebouwd als een redelijk ervaren praktiserende advocaat, ondanks dat ze jonger was dan Obama.

Blijkbaar was Baracks pad naar het hart van de uitverkorene niet zo gemakkelijk. De president zelf gaf toe dat Michelle zijn aanbod om op een date te gaan alleen accepteerde als hij er meer dan eens om vroeg. Niettemin werd de volharding van de toekomstige leider van het land beloond. De bijeenkomst vond plaats in een gezellig café "Baskin-Robbins", waar tegenwoordig een populaire snackbar "Subway" is onder de inwoners van Chicago.

Op een bloembed, tussen bloemen, werd een gedenksteen met een tablet geplaatst. Uiterlijk is het een massieve granieten steen met een gewicht van ongeveer anderhalve ton. Aan de ene kant van het monument is een plaquette gemaakt in goudzwarte tinten. Op het bord staat een foto van Michelle en Barack die knuffelen. Hieronder staat een tekst met de geciteerde woorden van Barack Obama, waarmee hij een romantische ontmoeting met zijn toekomstige vrouw beschrijft. De compositie eindigt met een inscriptie waarin staat dat Barack en Michelle Obama hier voor het eerst hebben gekust.

Het persbureau ITAR-TASS meldde dat het monument ter ere van de eerste kus van de president en de first lady is opgericht op initiatief van de medewerkers van een niet ver van deze plek gelegen winkelcentrum. Het valt nog te bezien of deze beslissing werd ingegeven door liefde voor het staatshoofd en zijn vrouw, of door de wens van zakenmensen om potentiële kopers naar het winkelcentrum te lokken.

Aanbevolen: