Hoe Kom Je Bij Het Festival Van De Stieren In Spanje

Hoe Kom Je Bij Het Festival Van De Stieren In Spanje
Hoe Kom Je Bij Het Festival Van De Stieren In Spanje

Video: Hoe Kom Je Bij Het Festival Van De Stieren In Spanje

Video: Hoe Kom Je Bij Het Festival Van De Stieren In Spanje
Video: Een Meisje Wist Niet dat een Camera Haar Filmde, dus Deed Ze Dit 2024, Mei
Anonim

Spanje trekt jaarlijks duizenden toeristen. En de reden hiervoor is niet alleen de hete zon en de zachte zee. De eeuwenoude geschiedenis van het land, evenals nationale amusementsshows, geven een kolossale emotionele lading en een goed humeur. Dat is de reden waarom sommige toeristen er de voorkeur aan geven een rusttijd te kiezen om naar het festival van de stieren in Spanje te gaan.

Hoe kom je bij het festival van de stieren in Spanje
Hoe kom je bij het festival van de stieren in Spanje

Het bloed van echte conquistadores stroomt door de aderen van de Spanjaarden, wat waarschijnlijk de reden is waarom hier traditioneel amusement leeft en waaghalzen op de proef worden gesteld op de kracht van lichaam en geest. Elk jaar ontvangt het noorden van Spanje duizenden inwoners en toeristen in de stad Pamplona (hoofdstad van de regio Navarro), waar het San Fermin-festival wordt gehouden, gewijd aan de beschermheilige van de regio - Saint Fermin. In de 13e eeuw werd hij de redder van de stad en redde het van een ernstige pestepidemie.

Het belangrijkste evenement van het evenement, dat zes dagen duurt, is "encierro" - de gezamenlijke races van mensen en stieren. De Ensierro wordt dagelijks om acht uur 's ochtends gehouden. Stieren die naar de stad worden gebracht en deelnemen aan stierengevechten in de avond, leven enige tijd in hokken die speciaal in de stad zijn gemaakt. Op de afgesproken tijd gaan de poorten van de kraal open en worden agressieve dieren losgelaten in een omheinde smalle straat van 850 m lang.

Voor de boze stieren rennen dappere racedeelnemers, gekleed in witte shirts en rode sjaals om hun nek. Iedereen heeft het enige wapen in handen: een krant. Natuurlijk zal het je niet redden van enorme hoorns en hoeven, maar het zal helpen om de aandacht van de stier op zichzelf te vestigen wanneer hij naar een kameraad rent.

In 2012 kun je van 6 tot 15 juli naar het stierenfestival in Spanje. De races worden dagelijks gehouden, de actie begint om acht uur 's ochtends. De totale duur is niet meer dan vier minuten.

Om naar het Bulls Festival in Spanje te gaan, moet je een vliegticket naar Madrid of Barcelona boeken. Als u in de stad van aankomst moet overnachten, boek dan vooraf het hotel. Het is het beste om Pamplona te bereiken met de trein (reistijd - 5 uur) of met de auto (om een auto te huren, moet u een internationaal rijbewijs hebben en minimaal zes maanden rijervaring hebben). Er zijn ook rechtstreekse bussen vanuit Madrid. Een vlucht naar Pamplona kan ook een handige optie zijn. U kunt rechtstreeks vanuit Rusland een vliegticket boeken.

Let op: u bent misschien niet alleen toeschouwer bij het Spanish Bulls Festival. Iedereen kan deelnemen aan de race en zichzelf testen op kracht. Wees voorzichtig: adrenaline races zijn nooit geblesseerd. Sinds 1924 zijn 15 mensen omgekomen tijdens deelname aan de races. Het laatste tragische incident vond plaats in 2009. Maar niettemin keren degenen die minstens één keer hebben deelgenomen aan races met stieren weer terug naar het extreme "spoor". Kleine verwondingen, schrammen, breuken genezen in een jaar, maar levendige indrukken blijven.

Aanbevolen: