Duiven Op Een Bruiloft: Tekenen En Tips

Inhoudsopgave:

Duiven Op Een Bruiloft: Tekenen En Tips
Duiven Op Een Bruiloft: Tekenen En Tips

Video: Duiven Op Een Bruiloft: Tekenen En Tips

Video: Duiven Op Een Bruiloft: Tekenen En Tips
Video: Duif tekenen in 90s - Leren tekenen voor beginners en kids (kinderen) #14 2024, April
Anonim

Sinds de oudheid is een van de meest romantische en mooiste huwelijkstradities de lancering van sneeuwwitte duiven in de lucht. Deze oude gewoonte is ontstaan in Italië in de Middeleeuwen en is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.

Duiven op een bruiloft: tekenen en tips
Duiven op een bruiloft: tekenen en tips

Hoe is het overgangsritueel met duiven?

Tegenwoordig verschilt het ritueel met duiven enigszins van wat vroeger werd uitgevoerd, omdat in Italië alleen de bruid de vogels de lucht in lanceerde, omdat de ceremonie het moederschap en de vruchtbaarheid symboliseerde, maar vandaag zijn er twee opties om zo'n ceremonie:

  1. de bruid en bruidegom laten de vogels tegelijkertijd los, als teken dat alles in het leven samen zal worden gedaan;
  2. Een hele zwerm duiven wordt losgelaten in het wild en vliegt de lucht in met live vuurwerk ter ere van de jongen.

Borden in verband met de lancering van duiven op een bruiloft

Voorheen werden voor het lossen van duiven linten aan hun poten gebonden. Het rode lint symboliseerde het vrouwelijke principe (de bruid), en het blauwe het mannelijke (de bruidegom). Dit werd gedaan om het gemakkelijker te maken om de bewegingen van vogels in de lucht te volgen en hun gedrag correct te interpreteren in overeenstemming met bestaande tekens.

Men geloofde bijvoorbeeld dat als de vogel van de bruidegom eerder opsteeg en aanzienlijk voor de duif van de bruid tijdens de vlucht, dit betekent dat het paar eerst een jongen krijgt, als een duif met een rood lint vooraan staat, respectievelijk een meisje zal eerst geboren worden.

Als de vogel van de bruidegom de hele tijd voor de duif vliegt, betekent dit dat de echtgenoot zeker het belangrijkste in het gezin zal zijn. Als de vogel van de bruid de leiding heeft, zal de echtgenoot alles leiden.

De lichte en ontspannen vlucht van duiven is een symbool van een rustig en harmonieus gezinsleven.

Wanneer de vogels snel groeien, betekent dit dat alle gekoesterde verlangens van de jongen zeker zullen uitkomen.

Als de nieuw geloste duiven zich niet in verschillende richtingen verspreiden, maar zij aan zij vliegen, dan zal de huwelijksrelatie lang en gelukkig zijn.

Er is nog een ander, zeer origineel teken geassocieerd met duiven. Volgens legendes, als een vogel de jurk van de bruid bevlekt, zal het gezin in overvloed leven.

Voordat u een beslissing neemt over een dergelijke ceremonie, moet u er zeker van zijn dat er geen allergie voor vogels is, zodat een mooie traditie niet tot trieste gevolgen leidt.

Aanbevolen: