Hoe Maak Je Je Klaar Voor Een Wandeling?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Je Klaar Voor Een Wandeling?
Hoe Maak Je Je Klaar Voor Een Wandeling?

Video: Hoe Maak Je Je Klaar Voor Een Wandeling?

Video: Hoe Maak Je Je Klaar Voor Een Wandeling?
Video: Voorbereiden op een wedstrijd of speciale gelegenheid | PaardenpraatTV 2024, Mei
Anonim

Het organiseren van een wandeling is een nogal lastige bezigheid. En het maakt helemaal niet uit: of je nu een korte tweedaagse wandeling maakt of een lange reis door bossen, bergen en steppen maakt. Je moet je goed voorbereiden op dit evenement, want waar je gaat, zal er geen elektriciteit, stromend water en andere voorzieningen zijn die een stadsbewoner kent.

Hoe maak je je klaar voor een wandeling?
Hoe maak je je klaar voor een wandeling?

Noodzakelijk

  • - rugzak;
  • - slaapzak;
  • - tentje;
  • - kaart en kompas;
  • - zaklamp, reservelamp en batterij;
  • - hygiënische artikelen;
  • - naaiaccessoires;
  • - wedstrijden;
  • - servies;
  • - verbanddoos;
  • - kleren;
  • - Eten.

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste kenmerk van elke wandeling is een grote ruime rugzak gemaakt van duurzaam waterdicht materiaal, uitgerust met veel verschillende maten zakken en compartimenten. Om te voorkomen dat de riemen van de rugzak tijdens de wandeling over je schouders wrijven, kun je ze afdekken met een zachte doek: vilt, vilt of doek.

Stap 2

Leg zachte spullen in het achtervak en alle andere attributen van kampeeruitrusting in het buitenvak. In de buitenzakken stop je spullen die je altijd bij de hand moet hebben: kompas, mes, touw, toiletpapier.

Stap 3

Tijdens de wandeling kun je niet zonder slaapzak. Ook als je gaat kamperen tijdens het hete zomerseizoen, kies dan voor een warme slaapzak. Als je het warm krijgt, kun je het altijd losmaken. Als je in een dunne zak vriest, zal het erg moeilijk zijn om warm te blijven.

Stap 4

Een toeristentent voegt comfort toe aan uw verblijf in de natuur. Overweeg bij het kiezen hoeveel mensen erin zullen "leven". Maar onthoud dat hoe groter de tent, hoe hoger het gewicht.

Stap 5

Zorg ervoor dat u een kaart van het gekozen gebied voor de wandeling meeneemt en een kompas, een zaklamp met een reservelampje en batterij, naaiaccessoires in geval van schade aan dingen: dikke draden, een naald, knopen, evenals hygiëneartikelen: een handdoek, zeep, tandpasta en een borstel, toiletpapier.

Stap 6

Vergeet de wedstrijden niet. Om ze te beschermen tegen vocht, wikkelt u de luciferdoosjes in plastic zakken, die op hun beurt in een plastic container met een goed sluitend deksel worden gedaan.

Stap 7

Neem een kleine aluminium pot, waterfles, thermoskan, mok, lepel en zakmes mee. Laat ruimte in je rugzak voor een EHBO-doos, waarin je insectenwerende spray, crème of gel, remedies tegen kneuzingen, brandwonden, snijwonden, hoofdpijn en tandpijn, verband, watten kunt doen.

Stap 8

Kies de juiste outfit voor de wandeling. Oncomfortabele kleding die beweging beperkt, kan je humeur en rust verpesten. Geef daarom de voorkeur aan een lichte, ruime jas en broek. Als je tijdens het koude seizoen gaat wandelen, draag dan thermisch ondergoed. Schoenen moeten net als kleding zo eenvoudig, comfortabel en los mogelijk zijn. Stop drie tot vier paar katoenen sokken en twee paar warme wollen sokken in je rugzak.

Stap 9

En natuurlijk voor je eten zorgen tijdens de wandeling. Neem een verscheidenheid aan ontbijtgranen, pasta, ingeblikte vis of vlees, aardappelen, theebladeren, plantaardige olie, zout, suiker mee.

Aanbevolen: