Wanneer Is Kusdag?

Inhoudsopgave:

Wanneer Is Kusdag?
Wanneer Is Kusdag?

Video: Wanneer Is Kusdag?

Video: Wanneer Is Kusdag?
Video: Wereld kusdag 2024, April
Anonim

Samen met het traditionele nieuwjaar, Pasen, 8 maart, komen er geleidelijk nieuwe feestdagen in het leven, die momenten van vreugde en plezier worden. Een daarvan is Kiss Day, waardoor je een geliefde opnieuw kunt vertellen over je oprechte gevoelens.

Wanneer is kusdag?
Wanneer is kusdag?

Een van de leukste en meest bijzondere feestdagen is Kissing Day. Het is niet met zekerheid bekend vanaf welk moment de mensheid begon te kussen. Er is een mooie legende die zegt dat mensen door hun lippen aan te raken hun ziel uitwisselen, controleren of de geest van de ene persoon geschikt is voor de andere, daarom eindigt de huwelijksceremonie met een kus.

Voor het eerst ontstond aan het einde van de 19e eeuw het idee om van een kus een vakantie te maken onder de inwoners van het mistige Albion. Al snel werd dit idee over de hele wereld opgepakt. Het is zo wijdverbreid en verankerd geraakt dat de VN heeft besloten om de feestdag een internationale status te geven. Het wordt dagelijks gevierd op 6 juli. Rusland heeft zich vrij recent bij de viering aangesloten; het wordt pas een paar jaar gevierd.

Vakantietradities

De vakantie is omgeven door een aura van romantiek. Zo'n sfeer laadt positief op en is heel goed om te zoenen. De dag van de kus in elk land is overwoekerd met zijn eigen tradities, maar de competitie voor de langste kus wordt als een algemeen aanvaarde gebeurtenis beschouwd, en de traditie van massale kussen, wanneer duizenden paren samenkomen op het centrale plein van de stad, versmelten met zielen. Op deze dag mag je, legaal, de persoon kussen bij wie de ziel zich bevindt en warm met een kus degenen die eenzaam zijn.

Deze feestdag was voor wetenschappers aanleiding om onderzoek te doen op het gebied van zoenen. Zo werd een nieuwe wetenschappelijke richting geboren - filematologie. De emotionele uitbarsting die in het lichaam optreedt, veroorzaakt de productie van antistresshormonen en stopt de ontwikkeling van aanvallen van vasculaire dystonie.

Op deze dag heerst er een ontspannen sfeer van vreugde en plezier in steden over de hele wereld. Bewoners bedenken verschillende prijsvragen, er worden prijzen voorzien voor de mooiste of meest ongewone kus. Deze feestdag wordt niet alleen met plezier gevierd door jonge mensen, maar ook door volwassen en oudere mensen die geloven dat zulke goede ondernemingen het leven verfraaien en mensen aardiger voor elkaar maken.

Hoe feliciteer je met de vakantie?

Op internet kun je verschillende manieren vinden om je geliefde of dierbare persoon te feliciteren met deze geweldige vakantie. In de selecties vind je:

- spraakkaarten gewijd aan een belangrijke gebeurtenis;

- flashfilms over zoenen;

- romantische foto's;

- video-ansichtkaarten met een kus die naar een mobiele telefoon kunnen worden verzonden.

World Kiss Day is een internationale feestdag die over de hele wereld wordt gevierd. Het is gebruikelijk om erop te kussen, geluk te geven en je liefde uit te drukken aan familieleden.

Aanbevolen: