Cadeaus Geven En Ontvangen And

Inhoudsopgave:

Cadeaus Geven En Ontvangen And
Cadeaus Geven En Ontvangen And

Video: Cadeaus Geven En Ontvangen And

Video: Cadeaus Geven En Ontvangen And
Video: Els van Steijn over familieopstellingen, kernwaarden en over geven en ontvangen | Kukuru #85 deel 1 2024, April
Anonim

Er is een hele sectie etiquette gewijd aan het geven en ontvangen van geschenken. Verschillende standaardregels zijn ontworpen om het aanbieden echt plezierig te maken en gevers met een glimlach te belonen. Dit is tenslotte de werkelijke betekenis van het uitwisselen van geschenken.

Cadeaus geven en ontvangen and
Cadeaus geven en ontvangen and

instructies:

Stap 1

Houd bij het kiezen van een geschenk rekening met de leeftijd, smaak, sociale status van de ontvanger en de mate van verbondenheid met hem. Geef je baas of partner officiële attenties (bloemen, snoep, zakelijke accessoires, souvenirs); voor dierbaren - nuttige en aangename dingen voor thuis, recreatie of persoonlijk gebruik; vrienden - dingen die bij hun hobby's passen; dierbaren - intieme geschenken in overeenstemming met het thema van de vakantie.

Stap 2

Overweeg de reden. Voor een bruiloft, geboorte van een kind, housewarming is het gebruikelijk om praktische cadeaus te geven: interieurartikelen, een bruidsschat voor een baby, geld of cadeaubonnen aan winkels. Wanneer u geld cadeau doet, selecteert u nieuwe grote biljetten en wikkelt u deze in een envelop (bij voorkeur verzegeld).

Stap 3

Geef geen te dure cadeaus. Een zeer waardevol offer kan de ontvanger in verlegenheid brengen en afbreuk doen aan de geschenken van andere gasten in vergelijking met die van u. De uitzondering zijn grote feestdagen (bijvoorbeeld een bruiloft), wanneer een indrukwekkend geschenk kan worden gepresenteerd, maar in een gesloten envelop (als het geld is) of aan de vooravond van een feest (als het een ding is).

Stap 4

Eenmaal aan de andere kant - dat wil zeggen, als ontvanger van het geschenk - aanvaardt u het aanbod met dankbaarheid, uitgedrukt in blik, in woorden en (voor zover mogelijk) in actie. Zorg ervoor dat u de verpakking in het bijzijn van de schenker verwijdert, overweeg het geschenk en prijs het. Zet bloemen zeker meteen in een vaas. Probeer een sieraad of accessoire als de omstandigheden het toelaten. Plaats het interieurdetail op een prominente plek. Verwen andere gasten met snoep en drankjes. Probeer u oprecht en hartelijk te bedanken voor het geschenk, en voor elk geschenk, zodat gasten met geschenken van verschillende waarde, aard en doel het gevoel hebben dat ze u tevreden hebben gesteld.

Stap 5

Etiquette biedt de mogelijkheid om een geschenk te weigeren. Retourneer het aanbod als het te duur is en de relatiestatus van de donor verhindert dat het wordt geaccepteerd. Leg de reden van weigering duidelijk en direct uit. Het is onfatsoenlijk om na enige aarzeling een geschenk aan te nemen.

Aanbevolen: