Hoe Cadeaus Te Geven Volgens Etiquette

Inhoudsopgave:

Hoe Cadeaus Te Geven Volgens Etiquette
Hoe Cadeaus Te Geven Volgens Etiquette

Video: Hoe Cadeaus Te Geven Volgens Etiquette

Video: Hoe Cadeaus Te Geven Volgens Etiquette
Video: 50+ cadeau ideeën voor IEDEREEN *ultieme cadeau gids* 2024, April
Anonim

Geschenken zijn leuk om te geven, aangenaam en om te krijgen. Daarom moeten ze niet worden gezien als een zware verplichting, noch als een geldverspilling. Bij het maken van een cadeau moet een persoon zich verheugen in wat een ander vreugde schenkt. Geschenkdagen, naast familiedata (verjaardagen, geboorte van een kind, huwelijk, huwelijksverjaardag, enz.) worden beschouwd als Pasen, Nieuwjaar, Kerstmis, enz.

Hoe cadeaus te geven volgens etiquette
Hoe cadeaus te geven volgens etiquette

instructies:

Stap 1

Geef de moeder van een pasgeboren baby babykleertjes, een kinderwagen, een wieg, borden en andere dingen die nuttig kunnen zijn voor de pasgeborene. Bij de geboorte van een kind kan de man zijn vrouw iets waardevols geven, bijvoorbeeld gouden oorbellen of een zilveren ketting, mits hij daar de middelen voor heeft.

Stap 2

Breng cadeautjes mee voor het kinderfeestje, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Kies speelgoed voor hun cognitieve en educatieve rol. Het is wenselijk dat ze goed wassen. Kinderen kunnen prentenboeken, tekenbenodigdheden, bordspellen krijgen. Bovendien ontvangen kinderen graag fruit en snoep, kleding als cadeau. Ze geven ook bloemen. Let op de geschenkverpakking, deze moet helder en "kinderachtig" zijn.

Stap 3

Kom alleen op uitnodiging naar je verjaardag, overhandig aan degene die je bent komen feliciteren. Als een persoon geen gasten ophaalt, maar voordat hij zelf een soort geschenk heeft aangeboden, is het niet nodig om in de schulden te blijven.

Stap 4

Cadeau verpakte bloemen als je ze in de gang overhandigt. Als je de kamer binnenkomt, verwijder je het papier of cellofaan en geef je het aan de held van de gelegenheid. Serveer het boeket altijd met de bloemen naar boven gericht. Je kunt ze ook in een pot geven. Als je besluit om de bezorging vanuit de winkel te regelen, leg dan een briefje met wensen en handtekening in het mandje of in het boeket. Oudere mannen of een manager op het werk kunnen bloemen krijgen op hun verjaardag, jonge mannen krijgen geen boeket onder hetzelfde situatie.

Stap 5

Geef alleen dure geschenken aan naaste familieleden. Als vriendschap aansluit bij de jarige, kun je eerst vragen wat hij graag zou willen ontvangen. Het geschenk moet mooi worden ingepakt, soms is het zinvol om een aparte doos aan te schaffen en het cadeau te versieren met speciale linten.

Stap 6

Haal de cheque uit het geschenk, het is niet aan te raden om stil te staan bij de waarde van het ding. Elk geschenk dat u wordt aangeboden, moet worden opengevouwen en niet opzij worden gezet. Het komt voor dat gasten dezelfde geschenken geven, dit moet je niet met ironie behandelen.

Stap 7

U kunt een geschenk alleen weigeren als het zo waardevol is dat u zich bij het aanvaarden ervan schuldig voelt. Tegelijkertijd moet u uw beslissing motiveren en dankbaarheid uiten voor uw aandacht.

Stap 8

Geef sieraden alleen aan familie en vooral goede vrienden. Er moet rekening worden gehouden met de vraag of ze geschikt zijn voor de toekomstige eigenaar. Lingerie wordt alleen aan familieleden gegeven, in ieder geval aan goede vrienden. Meer waardevolle geschenken worden gepresenteerd voor het huwelijk en jubileum.

Aanbevolen: