Etiquette: Hoe Cadeaus Kiezen En Geven

Etiquette: Hoe Cadeaus Kiezen En Geven
Etiquette: Hoe Cadeaus Kiezen En Geven

Video: Etiquette: Hoe Cadeaus Kiezen En Geven

Video: Etiquette: Hoe Cadeaus Kiezen En Geven
Video: Hoe vind je het perfecte cadeau? 2024, April
Anonim

Het kiezen van een geschenk is een nogal lastige taak, maar het geven van geschenken is nog moeilijker. Er zijn bepaalde etiquetteregels, volgens welke het cadeau dat je hebt gekozen misschien niet erg geschikt is voor een bepaalde gelegenheid of viering. Hoe cadeaus op de juiste manier kiezen en geven?

Hoe een cadeau correct te kiezen en te geven?
Hoe een cadeau correct te kiezen en te geven?

Als je naar een bruiloft of huwelijksverjaardag gaat, dan moet het geschenk zowel de man als de vrouw behagen en moet het geschikt zijn voor hun leeftijd.

Als je naar een verjaardag of een soort vakantie gaat voor een niet meer jonge vrouw, geef dan nooit sieraden en items die op leeftijd duiden.

Als je bijvoorbeeld van tennis houdt, en je vriend (of vriendin) gaat graag naar klassieke muziekconcerten en volgt pianolessen, dan hoef je geen tennisracket mee te geven als indicatie wat je moet doen. Dit kan verwarring en soms irritatie veroorzaken.

Elk geschenk mag niet dubbelzinnig worden geïnterpreteerd. Als je een vloerweegschaal geeft aan een persoon die wil afvallen, dan is het onwaarschijnlijk dat hij erg blij zal zijn om zijn overgewicht weer te herinneren.

Degenen die geen alcohol drinken, mogen geen voortreffelijke sterke drank krijgen, ook al is het een unieke fles die al 1000 jaar in de kelders van Frankrijk wordt bewaard.

Geef geschenken altijd oprecht. Een cadeau is in de eerste plaats de personificatie van uw wens om de persoon te behagen voor wie het geschenk is bedoeld. En wees niet beledigd als je er niets voor terug krijgt.

Noem nooit de waarde van het geschenk of hoe moeilijk het voor u was om het te kopen. De persoon kan zich schuldig voelen. Dan zal het geschenk hem alleen ongemak en negatieve ervaringen geven.

U mag geen dure geschenken aan uw bazen voor uzelf doen. Dit kan worden gezien als omkoping of omkoping. Vanuit zo'n relatie zal de jouwe niet alleen niet verbeteren, maar ook erg gespannen worden.

Verpak zelfs een klein souvenirtje in een mooie doos, wikkel het in gekleurd papier en knoop een strik. Dit zorgt voor een vakantiestemming.

Aanbevolen: