Hoe De Doop Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Doop Te Vieren?
Hoe De Doop Te Vieren?

Video: Hoe De Doop Te Vieren?

Video: Hoe De Doop Te Vieren?
Video: De doop: geen optie maar een opdracht - waterdoop in 10 minuten💧🌊 2024, Mei
Anonim

De doop is een van de belangrijkste feestdagen voor christenen. Het wordt gevierd door de orthodoxe kerk op 19 januari. Een andere naam voor de doop is Driekoningen. Volgens het evangelie werd God op het moment van de doop van Jezus Christus in de wateren van de Jordaan gemanifesteerd in zijn drie hypostasen - Vader, Zoon en Heilige Geest. Men gelooft dat op deze dag God in de wereld komt om hem het ongenaakbare licht te laten zien. De viering van deze dag heeft zijn eigen regels en gebruiken.

Hoe de doop te vieren?
Hoe de doop te vieren?

instructies:

Stap 1

De vakantie begint op 18 januari, 's avonds, wanneer alle orthodoxe christenen Driekoningen kerstavond vieren. Bereid magere maaltijden voor het avondeten. Gebruik rijst, honing en rozijnen om kutya of oozy te maken. Het hele gezin moet aan tafel zitten.

Stap 2

Ga dan naar de tempel voor de feestelijke Driekoningendienst. De hoofddienst begint meestal rond middernacht en eindigt in de ochtend. Na afloop van de dienst zal de inwijding van water plaatsvinden, die u gratis kunt ophalen uit een speciale container in de tempel. Er wordt aangenomen dat water van Driekoningen helende krachten heeft en wonden kan genezen.

Stap 3

Als je na de feestelijke dienst thuiskomt, besprenkel dan alle hoeken van je huis met Driekoningenwater. Volgens het oude geloof zal deze ceremonie rust en orde in je huis brengen. Vroeger werden in dorpen niet alleen huizen met water besprenkeld, maar ook bijgebouwen, hokken waar huisdieren woonden en wat water in putten werd gegoten.

Stap 4

Er is nog een interessante traditie. Mensen laten duiven los, het symboliseert rust en het einde van de wintervakantie. Als je een wens hebt, koop dan een paar duiven en laat ze vrij.

Stap 5

Ga op 19 januari voor Driekoningen naar het dichtstbijzijnde water, waar de Jordaan is gemaakt. Dit is een gat voor de wijding van water, dat speciaal voor deze vakantie in de vorm van een kruis in het ijs van een rivier of meer wordt gesneden. De priester verricht de zegening van water. Mensen wassen hun gezicht ermee en baden in het ijsgat. Volgens talloze beoordelingen van mensen die zich elk jaar in Jordanië storten, worden ze na deze procedure niet ziek, maar voelen ze integendeel een golf van energie.

Stap 6

Er wordt aangenomen dat na de dag van Driekoningen, het water in Jordanië nog een week geheiligd blijft en dat er wassingen kunnen worden uitgevoerd. Bepaal zelf of je klaar bent om in het winterse ijsgat te duiken, maar je moet deze actie op zijn minst gaan bekijken. Het belangrijkste is om doordrenkt te zijn met de geest van deze heldere vakantie.

Aanbevolen: