Wat Te Geven Voor De Doop?

Inhoudsopgave:

Wat Te Geven Voor De Doop?
Wat Te Geven Voor De Doop?

Video: Wat Te Geven Voor De Doop?

Video: Wat Te Geven Voor De Doop?
Video: De doop: geen optie maar een opdracht - waterdoop in 10 minuten💧🌊 2024, April
Anonim

De doop is een belangrijke fase in iemands leven. Het maakt niet uit of een kind of een volwassene wordt gedoopt, het maakt een groot verschil in het leven van de peetzoon. Daarom moeten doopgeschenken verstandig worden gekozen.

Wat te geven voor de doop?
Wat te geven voor de doop?

Wat is gebruikelijk om te geven bij de doop van een baby?

De traditionele cadeaus voor baby's zijn beddengoed, dekens en een verscheidenheid aan speelgoed. Het is beter om geen kleding cadeau te doen, omdat kinderen er te snel overheen groeien. Aan de andere kant kun je, indien mogelijk, een mooie jurk of blouse geven. Om het belang van het evenement als een spiritueel en intiem proces te benadrukken, kan een geschenk met uw eigen handen worden gemaakt. Dit is vooral belangrijk voor degenen die peetmoeders en peetvaders zullen worden.

Het is ook gebruikelijk dat peetouders geschenken geven. Meestal geven de ouders van de peetzoon hun sjaals of sjaals om hun gezondheidszorg te tonen.

Als je een voorliefde hebt voor handwerken, borduur dan het gebed voor de peetzoon op een handdoek of deken. Zo'n geschenk zal de ouders van de baby in verrukking brengen wanneer het wordt aangeboden en het kind wanneer hij opgroeit. Dergelijke geschenken vergezellen mensen hun hele leven.

Je kunt een speeltje maken. Naai een zachte lappenbeer of maak een rammelaar, piramide of kubussen met gereedschap. Als je dit proces met liefde en geduld benadert, kan het resultaat meer dan indrukwekkend zijn.

Als je geen tijd of gelegenheid hebt om het cadeau zelf te maken, vraag dan aan je ouders wat ze zouden willen accepteren. Meestal zijn dit kinderstoelen, boxen, hangende carrousels en nog veel meer. Als je niet de peetvader van een baby bent, kun je allerlei babydingen geven.

Het wordt als een goede vorm beschouwd om de ouders van de peetzoon te feliciteren met deze feestdag. U kunt bloemen laten bezorgen of een grote geschenkmand met snoep of fruit bestellen. Het is heel belangrijk dat er geen alcohol in zo'n mandje zit.

Wat een volwassene te geven voor de doop?

Iemand die heeft besloten zich op volwassen leeftijd te laten dopen, kan dezelfde traditionele dingen krijgen - een icoon van de heilige wiens naam hij heeft gedoopt, een borstkruis, een doopshirt. Volwassenen zijn vooral dol op geschenken die met hun eigen handen zijn gemaakt. Daarom zou een geborduurd overhemd aan de manchetten en kraag ideaal zijn.

Als je geen tijd hebt om met je eigen handen een volwaardig geschenk te maken, bevestig dan een zelf gemaakte ansichtkaart aan het geschenk.

Als je een volwassene iets minder intiem en religieus wilt geven, kies dan voor truien, mutsen of zelfs wanten. Het belangrijkste is dat je je hand steekt in het maken van deze dingen.

Meestal volgt na de doop een grote feesttafel. Op zo'n feest is geen plaats voor alcohol. Een uitstekend en ongewoon geschenk kan een samovar zijn, waardoor de peetzoon al zijn gasten kan trakteren op sterke, smakelijke thee.

Aanbevolen: