Hoe Te Kleden Voor Een Doop?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Kleden Voor Een Doop?
Hoe Te Kleden Voor Een Doop?

Video: Hoe Te Kleden Voor Een Doop?

Video: Hoe Te Kleden Voor Een Doop?
Video: 45-Grieks Orthodoxe doop 2024, Mei
Anonim

De doop is een zeer belangrijke en heldere gebeurtenis in het leven van elke gelovige. De spiritualiteit en zuiverheid van dit ritueel verplicht je om netjes gekleed binnen de muren van de kerk te verschijnen om je niet ongemakkelijk te voelen. Hoe kleed je je voor een doop?

Hoe te kleden voor een doop?
Hoe te kleden voor een doop?

instructies:

Stap 1

Vergeet ten eerste open topjes of laag uitgesneden topjes, jeans of minirokken. Zelfs als je gewend bent om altijd korte broeken en T-shirts te dragen, zul je je ongemakkelijk voelen in de kerk. Zoek in je garderobe naar een lange jurk met mouwen of een rok tot op de grond en een blouse. Deze opties zijn het meest geschikt voor het bijwonen van doopfeesten of het zelf dopen.

Stap 2

Kies bescheidener tinten en kleuren van de outfit, de obsessie en variatie van het patroon zal je een beperkt gevoel geven.

Stap 3

Vergeet niet om je hoofd te bedekken met een sjaal of een sjaal, want een bezoek aan de Tempel van de Heer met je hoofd onbedekt is volgens de canons van de orthodoxie niet toegestaan voor vrouwen.

Stap 4

Vermijd heldere, opvallende make-up. Het is beter om helemaal geen oogschaduw en blush te gebruiken. Verf je lippen niet, vooral lippenstift niet in verzadigde tinten, zelfs lipgloss moet je voor later bewaren. Tijdens de heilige dooprite zal de priester je vragen het kruis te kussen, maar het is niet toegestaan om dit met geverfde lippen te doen.

Stap 5

Draag geen sieraden. Oorbellen, kralen of armbanden zullen rinkelen en afleiden van de geestelijke verordeningen van andere mensen, en u zult zich ongemakkelijk voelen. Maar vergeet het kruis niet.

Stap 6

Als je een klein kind gaat dopen, denk dan eens aan zijn kleding. Koop nieuwe kleding voor je baby, deze moeten lichte kleuren hebben. Houd er rekening mee dat de vader de armen en benen van de baby zal smeren, dus het is beter om voor losse kleding te zorgen. Daarbij zal het allereerst ongemakkelijk voor je zijn om de lange mouwen van het hemd of de broek op te vouwen, vooral als het kind begint te huilen. Stel de armen en benen van uw baby van tevoren bloot.

Stap 7

Als je een baby gaat dopen, wikkel hem dan in een speciale witte doopdoek of handdoek (cantina). De meter moet zorgen voor de verwerving van dit belangrijke item.

Stap 8

De doop van een volwassene moet, volgens alle regels, plaatsvinden in een lang shirt of een licht shirt. Dergelijke kleding vind je vlak voor de ceremonie in de kerk zelf.

Stap 9

Vergeet teenslippers en een handdoek of laken niet, je moet je na drie duiken afdrogen. Zorg ervoor dat u uw doopjurk bewaart.

Aanbevolen: