Wat Te Geven Voor De Doop Van Een Anderhalf Jaar Oud Meisje?

Inhoudsopgave:

Wat Te Geven Voor De Doop Van Een Anderhalf Jaar Oud Meisje?
Wat Te Geven Voor De Doop Van Een Anderhalf Jaar Oud Meisje?

Video: Wat Te Geven Voor De Doop Van Een Anderhalf Jaar Oud Meisje?

Video: Wat Te Geven Voor De Doop Van Een Anderhalf Jaar Oud Meisje?
Video: Dopen Joline 2024, Mei
Anonim

De doop is een belangrijke gebeurtenis in het leven van een kind. Vanaf die dag ontvangt het meisje de bescherming en zegen van de heiligen. Vanaf de dag van zijn doop krijgt het kind nog een ouders - peettante en vader, die ook verantwoordelijk zijn voor het lot van de baby.

Wat te geven voor de doop van een anderhalf jaar oud meisje?
Wat te geven voor de doop van een anderhalf jaar oud meisje?

Elk van de gasten die voor de doop zijn uitgenodigd, zal een geschenk aan het meisje brengen, maar niet iedereen weet wat er precies aan een anderhalf jaar oud kind moet worden gegeven ter ere van een dergelijke gebeurtenis, omdat het geschenk niet alleen de schuldige van de gebeurtenis, maar ook voldoen aan de tradities en gewoonten van de doop.

Cadeau van peetouders

Het belangrijkste geschenk wordt natuurlijk gegeven door ouders, niet biologisch, maar peetouders. De meter moet een doopluier, een muts of hoofddoek en een speciaal overhemd meenemen. De peetvader geeft een ketting met een kruis en betaalt voor de doopceremonie en drankjes voor de genodigden.

Een doopset kan in een winkel worden gekocht, maar het wordt meer op prijs gesteld als de meter zelf de nodige dingen naait of breit, ze versiert met linten of borduurwerk. Bij het kiezen van een geschenk moet u rekening houden met de tijd van het jaar waarin het kind wordt gedoopt: voor het warme seizoen is een licht shirt geschikt en voor winterdoopsels is het beter om kleding van een fiets of dik breiwerk te kiezen. U kunt de initialen van het meisje of de zin "Lord, save and save" op het shirt borduren. In dit geval krijgt de kleding de eigenschappen van een talisman.

Een handdoek (of luier), waarin het gebruikelijk is om een kind na het baden in te wikkelen, kan het beste groot worden gekocht, er kan een afbeelding van een kruis op staan. Je kunt een gewone gewone handdoek of een stuk flanel kopen en het kruis borduren. Na de doop wordt de handdoek niet gewassen en vervolgens niet gebruikt. Het wordt zorgvuldig bewaard, omdat wordt aangenomen dat dit ding het meisje van ziekten zal redden.

De doop die de peetvader koopt, is misschien niet zo kostbaar als de ketting. Toegegeven, na anderhalf jaar is de huid van de baby nog steeds zacht, dus het kruis moet aan een lint of veter worden gedragen.

Het is ook gebruikelijk om bij de doop een zilveren lepel te geven, waarmee het kind dan eet. Als je een gravure op een lepel maakt, wordt het een gedenkwaardig geschenk en wordt het jarenlang bewaard.

Universele geschenken

Dopen is als een tweede verjaardag voor een kind, dus je kunt niet alleen traditionele dingen doneren, maar ook andere dingen die alle kleine meisjes leuk vinden.

Als je niet de peetvader of moeder van de baby bent, geef het meisje dan een icoon met het gezicht van een patroonheilige of een kinderbijbel. Deze gaven uit de kindertijd zullen het kind kennis laten maken met de kerk.

Een album of een paneel met doopfoto's zal jarenlang een prachtig gedenkwaardig geschenk zijn. Als een meisje opgroeit, zal ze vaak de opname van een belangrijke gebeurtenis in haar leven kunnen herzien.

Een contante storting of een open rekening op naam van een meisje is ook niet overbodig als ze opgroeit.

En natuurlijk kun je de baby plezieren met zacht speelgoed, poppen, mooie jurken, sieraden - alles wat de kleine schat zo dierbaar is.

De keuze voor een doopgeschenk wordt alleen beperkt door uw financiële mogelijkheden of verbeeldingskracht. Het belangrijkste is dat dit geschenk wordt gekocht met een pure ziel en wensen voor goed en geluk.

Aanbevolen: