Hoe Een Kerkelijk Huwelijk Te Bestellen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kerkelijk Huwelijk Te Bestellen?
Hoe Een Kerkelijk Huwelijk Te Bestellen?

Video: Hoe Een Kerkelijk Huwelijk Te Bestellen?

Video: Hoe Een Kerkelijk Huwelijk Te Bestellen?
Video: Trouwen voor de Kerk? 2024, Mei
Anonim

Een bruiloft is een van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van een persoon die heeft besloten deze ceremonie te ondergaan. Op deze dag beloven jonge echtgenoten voor God om altijd van elkaar te houden en elkaar te respecteren. Moderne gezinnen zijn behoorlijk verantwoordelijk voor dit evenement en organiseren vaak een bruiloft na een bepaalde tijd na de officiële registratie van het huwelijk, wanneer ze begrijpen dat ze zich niet hebben vergist in hun keuze.

Hoe een kerkelijk huwelijk te bestellen?
Hoe een kerkelijk huwelijk te bestellen?

Noodzakelijk

fondsen voor de aankoop van iconen en betaling voor de bruiloft

instructies:

Stap 1

Identificeer de tempel waarin u van plan bent te trouwen. De keuze van de tempel wordt alleen bepaald door de pasgetrouwden, op basis van hun persoonlijke voorkeuren. Bovendien doen hun woonplaats en inschrijving er niet toe. Je kunt zelfs de huwelijksprocedure in een vreemde stad doorlopen. Het belangrijkste is de aanwezigheid van een oprecht verlangen.

Stap 2

Maak een afspraak met de pastoor. Voordat je je gaat voorbereiden op de bruiloft, moet je met de priester praten, omdat in verschillende kerken, vreemd genoeg, de volgorde van de bruiloft anders is. In de ene kerk mogen echtgenoten bijvoorbeeld de kamer met bloemen versieren en foto's en video's maken, terwijl in een andere dit alles verboden is. Meestal kunt u een afspraak maken met de priester achter de kaarsendoos (de plaats waar kaarsen worden verkocht).

Stap 3

Praat met de priester. Tijdens het consult vertelt de pastoor u wanneer de bruiloft kan plaatsvinden (soms is deze niet), en wat daarvoor nodig is. Meestal moet je hiervoor speciale iconen kopen voor degenen die getrouwd zijn; dit moet in de kerk gebeuren. De priester biedt meestal aan om een speciale brochure te lezen, waarin alles wordt beschreven dat aan de bruiloft moet voorafgaan. Vergeet niet naar alle aanbevelingen van de priester te luisteren en op te schrijven wat er van je wordt verlangd: communie, maak een geschikte outfit klaar, koop kaarsen, enz.

Stap 4

Bepaal de tijd en datum van de bruiloft. De priester zal u zeker verschillende opties voor de datum en tijd aanbieden. U hoeft alleen met elkaar af te spreken welk tijdstip u het beste uitkomt.

Stap 5

Bepaal de vorm van de bruiloft. Dit kan een groeps- of individuele ceremonie zijn. In het eerste geval trouwt de priester met meerdere paren tegelijk, in het tweede geval alleen jij. In principe is er niet veel verschil tussen deze vormen. Meestal duurt een groepshuwelijk wat langer en is een individuele bruiloft iets duurder.

Aanbevolen: