Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Kerkelijk Huwelijk?

Inhoudsopgave:

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Kerkelijk Huwelijk?
Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Kerkelijk Huwelijk?

Video: Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Kerkelijk Huwelijk?

Video: Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Kerkelijk Huwelijk?
Video: Bewust Katholiek: Huwelijk 2024, Mei
Anonim

Meestal trouwen mensen om twee redenen. Sommigen geloven oprecht in God en willen niet alleen in het kadaster trouwen, maar ook in de hemel. De laatste volgen de mode. Maar zowel die als anderen moeten weten hoe ze zich op de bruiloft moeten voorbereiden.

Hoe bereid je je voor op een kerkelijk huwelijk?
Hoe bereid je je voor op een kerkelijk huwelijk?

Het is nodig

Trouwpakken, trouwset, trouwkaarsen, trouwringen, iconen van de Heiland en de Maagd

instructies:

Stap 1

Kies een geschikte trouwdatum. Er zijn kanunniken van de Russisch-orthodoxe kerk, volgens welke niet elke dag geschikt is voor deze ritus. Je kunt niet trouwen op dinsdag, donderdag en zaterdag, tijdens vasten, paasweek, kersttijd. Als je niet goed thuis bent in de kerkkalender, vraag dan om hulp in een kerkwinkel of tempel.

Stap 2

Kies een tempel. Een bruiloft is een betaalde ceremonie en elke tempel bepaalt onafhankelijk de kosten. Daarnaast heeft elke kerk zijn eigen regels (duur van de ceremonie, al dan niet filmen, locatie van gasten, etc.) Controleer alle details bij de kerkministers.

Stap 3

Kies een priester voor de bruiloft. In de regel wordt het een van de dienaren van de tempel die je hebt gekozen. Maar soms wordt de ceremonie toegestaan door de geestelijke vader van het pasgetrouwde stel.

Stap 4

Vind trouwpakken. Ze moeten kuis en nederig zijn. De jurk van de bruid is traditioneel wit.

Stap 5

Bereid je trouwset voor. Je kunt het kopen in de kerkwinkel of het zelf bouwen. Het omvat zakdoeken voor de bruid en bruidegom, zakdoeken voor kaarsen, een handdoek onder de voeten. Je hebt ook huwelijkskaarsen, trouwringen, iconen van de Heiland en de Maagd nodig.

Stap 6

Zorg voor de technische problemen. Het is best moeilijk om kronen over de hoofden van de bruid en bruidegom te houden. Ten eerste zijn ze behoorlijk zwaar. Ten tweede is het noodzakelijk om het lang te bewaren. Leg deze plicht daarom in geen geval op de getuige. Kronen moeten worden vastgehouden door gedoopte mannen.

Stap 7

Ga door de voorbereidende ceremonies - biecht en communie. Voor de biecht is drie dagen vasten vereist. Overleg eerst met de priester of lees de relevante literatuur om moeilijkheden tijdens de ceremonie te voorkomen. Geef aan de vooravond van de bruiloft de seks op.

Aanbevolen: