Kerkelijk Huwelijk: Wat U Moet Weten

Inhoudsopgave:

Kerkelijk Huwelijk: Wat U Moet Weten
Kerkelijk Huwelijk: Wat U Moet Weten

Video: Kerkelijk Huwelijk: Wat U Moet Weten

Video: Kerkelijk Huwelijk: Wat U Moet Weten
Video: Huwelijk Sarah u0026 Matthijs 2024, April
Anonim

Een bruiloft is een zeer verantwoordelijke handeling in het leven van een persoon. Maar als je er al een besluit over hebt genomen, moet je enkele details van deze moeilijke ritus achterhalen om het verloop van het ritueel niet te verstoren.

Kerkelijk huwelijk: wat u moet weten
Kerkelijk huwelijk: wat u moet weten

instructies:

Stap 1

Een huwelijk, evenals registratie bij de burgerlijke stand, is mogelijk in Rusland vanaf 18 jaar. Beiden moeten worden gedoopt en orthodox zijn. In speciale gevallen, die van tevoren zijn overeengekomen, is het mogelijk om christenen van andere bekentenissen te trouwen - katholieken, lutheranen, anglicanen. Gewoonlijk worden kinderen uit dergelijke huwelijken erkend als orthodox. Maar de ceremonie is onaanvaardbaar als ten minste één van de huwelijken een aanhanger is van een andere religie - boeddhist, moslim, jood.

Stap 2

Het is algemeen aanvaard dat het sacrament pas na een seculier huwelijk wordt verricht. In uitzonderlijke gevallen zullen de priesters je halverwege tegemoet komen, maar hiervoor moet je vooraf komen om af te spreken met de ministers van de tempel.

Stap 3

Onthoud dat bruiloften niet worden gehouden tijdens christelijke vasten. En omdat ze het hele jaar door periodiek worden herhaald, moet u er rekening mee houden bij het bepalen van de tijd van de bruiloft en de daaropvolgende ceremonie van het kerkelijk huwelijk. Immers, zelfs de eerste huwelijksnacht zal niet als gezegend worden beschouwd als deze op de vastentijd valt.

Stap 4

Het kerkelijk huwelijk is onaanvaardbaar voor personen die nauw met elkaar verwant zijn. Over deze zaken kunt u overleggen in de kathedraal of tempel waar u de ceremonie wilt houden.

Stap 5

De canons van de Orthodoxie staan drie keer een huwelijk toe in iemands leven, in het geval dat een van de partners weduwnaar blijft of gescheiden is volgens de kerkelijke regels. U wordt de ceremonie geweigerd als de bruidegom of de bruid in een ander huwelijk is getrouwd - burgerlijk of kerkelijk. Een seculier huwelijk wordt beëindigd in overeenstemming met de wet. Om een eerder kerkelijk huwelijk te ontbinden, moet u toestemming van de bisschop vragen en een zegen ontvangen om een nieuw huwelijk aan te gaan.

Stap 6

Indien gewenst kan de ceremonie plaatsvinden op dezelfde dag als de registratie bij de burgerlijke stand, maar meestal gebeurt dit niet. Er wordt een pauze gelaten tussen deze twee evenementen, omdat zo'n belasting op een dag voor de pasgetrouwden en hun gasten zwaar zal zijn.

Stap 7

Kleding voor het uitvoeren van het ritueel moet mooi en elegant zijn. De bruid moet haar hoofd bedekt hebben. Het is ook wenselijk om mouwen en een gesloten borst op de jurk te hebben. Je kunt een cape gebruiken.

Stap 8

Een paar dagen voor de plechtige gebeurtenis moet je biechten. Dit kan in het weekend en aan de vooravond van orthodoxe feestdagen.

Stap 9

En onthoud ook - alle vragen in de kerk worden beslist door de geestelijkheid, en niet door de wachter of deskundige oude vrouwen. Leg elk probleem voor aan de priester, en je zult in staat zijn om ze te overwinnen.

Aanbevolen: