Hoe Is De Nieuwjaarsvakantie Ontstaan?

Hoe Is De Nieuwjaarsvakantie Ontstaan?
Hoe Is De Nieuwjaarsvakantie Ontstaan?

Video: Hoe Is De Nieuwjaarsvakantie Ontstaan?

Video: Hoe Is De Nieuwjaarsvakantie Ontstaan?
Video: Hoe is het eerste leven op aarde ontstaan? | Het Klokhuis 2024, Mei
Anonim

Het is geen geheim dat Nieuwjaar de meest langverwachte en fantastische vakantie is. Het is niet denkbaar zonder zoete cadeaus en speelgoed voor kinderen, zonder een nieuwjaarsfeest met traditionele gerechten, zonder fonkelende sterretjes, zonder carnavalskostuums en kleurrijk vuurwerk dat in de lucht explodeert met een fantastische waterval. Maar niet iedereen weet waar zo'n prachtig feest vandaan kwam.

Hoe is de nieuwjaarsvakantie ontstaan?
Hoe is de nieuwjaarsvakantie ontstaan?

De geschiedenis van deze vakantie strekt zich uit van het verre verleden, zelfs onze voorouders vierden het nieuwe jaar. Eigenlijk vond de viering plaats in de lente, toen de natuur wakker werd na een strenge koude winter en het veldwerk begon.

In het oude Rusland viel deze feestdag voornamelijk in de maand maart, soms op de dag van Pasen, totdat de kathedraal van Moskou in 1492 beval dat de herfstmaand - september, of liever 1 september, als een viering van het nieuwe jaar moet worden beschouwd.

Het was toen dat het werd bevolen om hulde te brengen aan het volk, en de tsaar zelf, de priester, verscheen in het Kremlin, waar gewone mensen hem konden zien.

Tijdens het bewind van Peter I werd op bevel van de tsaar het nieuwe jaar bevolen om op 1 januari te worden gevierd, om zo te zeggen, volgens het principe van heel Europa. Tsaar Peter beval de stedelingen om huizen en straten te versieren met kleurrijke guirlandes, naaldtakken, en op het Rode Plein kon men salvo's van vuurwerk zien! Ook beval de tsaar alle inwoners van de stad om elkaar te feliciteren, geschenken te geven aan familieleden en vrienden en over het algemeen plezier te hebben met heel het hart op deze dag!

Aan het begin van de twintigste eeuw V. I. Lenin besloot de kalender van de chronologie te veranderen. In opdracht van Peter I werd de Juliaanse kalender in het land geïntroduceerd en begon de chronologie niet vanaf de schepping van de wereld, maar vanaf de geboorte van Christus. IN EN. Lenin besloot de Gregoriaanse kalender in te voeren, met een verschil van 13 kalenderdagen ten opzichte van de vorige. De orthodoxe kerk was het niet eens met het decreet van Lenin en bleef de Juliaanse kalender volgen.

Dat is de reden waarom Kerstmis in Rusland wordt gevierd op 7 januari tot op de dag van vandaag.

Voor veel mensen op de planeet is het nieuwe jaar een van de belangrijke feestdagen, die gebruikelijk is om met het gezin te vieren, om allemaal samen te komen aan een royaal gedekte tafel.

De traditie van het vieren van dit feest met een gezin is stevig verankerd in de moderne wereld. Met ingehouden adem wachten zowel kinderen als volwassenen op deze vakantie. Geen wonder dat oudejaarsavond wordt beschouwd als de meest magische nacht van het jaar! Een feestdag waarin het gebruikelijk is om wensen te doen, elkaar te plezieren met geschenken, te hopen dat met het begin van het nieuwe jaar alle oude problemen in het verleden zullen verdwijnen, en alleen goed en goed wacht in de toekomst.

Nieuwjaarsattributen, zoals onder Peter I, versieren nog steeds hun huizen en stadsstraten met harige bomen, kleurrijke lantaarns, slingers, mensen geven en ontvangen, zoals voorheen, warme felicitaties en geschenken. Het is gebruikelijk om cadeautjes onder een mooie spar te leggen, je huis te vullen met gezelligheid in de vorm van mooie papieren sneeuwvlokken, veelkleurige vlaggen, en wensen te doen en te geloven in wonderen op oudejaarsavond! Nieuwjaar is zo'n belangrijke feestdag voor iedereen!

Aanbevolen: